Museum Gouda gratis te bezoeken voor Gouwenaars

10 October 2020, 08:00 uur
Lokaal
mainImage
Museum Gouda

Gouwenaars mogen van 13 tot en met 25 oktober Museum Gouda gratis bezoeken. ‘Samen thuis, samen uit’  is de campagne die Museum Gouda deze week lanceert.

Marc de Beyer, directeur van het museum, legt uit: "De culturele sector wordt, net als de horeca en veel ondernemers, hard geraakt door de coronacrisis. We hebben vanaf dag één geprobeerd om toch mooie dingen te doen voor de stad, bijvoorbeeld door met Gouwenaars een Stip op de horizon te zetten. Dat is één groot kunstwerk geworden, dat nu te zien is in het museum. We hebben ook veel support gevoeld vanuit de stad en kregen hartverwarmende steunbetuigingen.  Als museum van de stad willen we iets terugdoen voor onze stadsgenoten. Nu iedereen weer meer thuis moet blijven én werken, doen we dat in de vorm van een gratis uitje naar het museum voor jong en oud: samen thuis, samen uit!"

Gezondheid voorop
Als bezoeker moet je wel een dag en tijdslot reserveren op de site museumgouda.nl. Dat is een verplichte landelijke maatregel. “Zo zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn. Gezondheid boven alles. Naast verschillende hygiënemaatregelen, is er een vaste looproute met eenrichtingsverkeer en geldt er een maximum aantal personen per ruimte. Bovendien adviseren we een mondkapje te dragen”, vertelt De Beyer. “Ook zouden we het zeer op prijs stellen als inwoners die in het bezit zijn van een kortingspas, zoals een Museumkaart of Rotterdampas deze meenemen en laten scannen bij de kassa.”

De actie van Museum Gouda loopt van 13 tot en met 25 oktober 2020 (onder meer in de herfstvakantie) en geldt voor inwoners van Gouda.

Kijk voor meer informatie op de website www.museumgouda.nl