Mohamed Amessas verlaat de Goudse politiek

9 October 2020, 16:46 uur
Lokaal
mainImage

Na zo’n 20 jaar actief te zijn in en om de Goudse politiek heeft GroenLinks-gemeenteraadslid Mohamed Amessas besloten zowel Gouda als de lokale politiek te verlaten. Privé- en werkomstandigheden maakten deze keuze wenselijk en noodzakelijk, maar makkelijk was het niet. Amessas en zijn familie gaan verhuizen naar Huizen.

Amessas is al lange tijd actief in de afdeling, werd in 2010 namens GroenLinks gemeenteraadslid. Tussen 2014 en 2018 was hij burgerraadslid, tot hij bij na de verkiezingen weer als raadslid werd geïnstalleerd. Hij was daarmee de ervaren kracht in een nieuwe fractie.

Amessas is een GroenLinks volksvertegenwoordiger in hart en nieren. Vanaf het moment dat hij in 2010 de raadszaal binnenkwam, zette hij het geluid van Goudse diversiteit, inclusie samenleving en jeugd en veiligheid op de politieke agenda. Van knokken tegen polarisatie en etnisch profilering, tot inzet tegen bureaucratie in de jeugdzorg. Maar als het nodig was kon hij ook het woord voeren over regionale samenwerking of een bestemmingsplan.

De fractie zal Mohamed Amessas’ gedrevenheid en bevlogenheid missen en is hem dankbaar voor het doorgeven van zijn jarenlange ervaring. Hij zal in de laatste raadsvergadering van 2020 worden opgevolgd door burgerraadslid Tim Geluk – van den Burg.