mainImage

Mobiele Milieustraat komt weer naar Goudse inwoners toe

31 augustus 2022, 11:06 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

Na het succes van vorig jaar wordt De Mobiele Milieustraat van Cyclus ook in 2022 weer in Gouda ingezet! Tot en met oktober 2022 (met uitzondering van augustus) staat De Mobiele Milieustraat iedere eerste volle week van de maand op vier verschillende locaties in Gouda. Inwoners van Gouda kunnen bij De Mobiele Milieustraat gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat.

Denk daarbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Waar en wanneer
De Mobiele Milieustraat staat tot en met oktober iedere eerste volle week van de maand op vier locaties in Gouda. De locaties hebben vaste dagen en tijden. In de maand september is De Mobiele Milieustraat te vinden op:
-  Dinsdag 6 september 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Gildenburg in Bloemendaal.
-  Woensdag 7 september 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Middenmolenplein in Goverwelle.
-  Donderdag 8 september 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Schouwburgplein in de Binnenstad.
-  Vrijdag 9 september 2022 van 09.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Constantijn Huygenstraat in Korte Akkeren.
Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Van afval naar grondstof
Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie
De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Gouda. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: [email protected] of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

 


Foto: Maak Gouda Duurzaam