Mijn plek in Gouda

22 November 2020, 10:00 uur
Lokaal
mainImage
Hermen Buurman Fotografie

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van het Gouds Dagblad naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman.

Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. 

De 73-ste persoon in beeld in onze reeks is Peter van Driel

De buurt van de Sint-Jan
Vandaag de plek van Peter van Driel van Chocoladeatelier PUUR. Als ondernemer in de binnenstad loopt en fiets hij er vaak rond. Iedere keer als hij in de buurt van de Sint-Jan Gouda
is, lijkt het wel of hij in een ander tijdperk is terecht is gekomen. Zeker als je daar alleen bent, het donker is of sneeuwt.

Mijn plek in Gouda
Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?
Laat het ons weten: [email protected]

Zie ook www.hermenbuurman.nl