mainImage

Meld uw kind aan als Junior Energiecoach in Gouda

25 januari 2023, 18:19 uur
Lokaal

Al voor het 2e jaar checken kinderen in Gouda hun eigen huis. 6 weken lang gebruiken ze spelletjes om ruimtes op te meten, lampen te tellen, stekkers uit het stopcontact te halen, deuren dicht te doen en nutteloze elektrische apparaten te verwijderen. Energie besparen kan namelijk erg leuk zijn. De enthousiaste en hartverwarmende feedback van de deelnemers geven ook veel energie! Uw kind wordt benoemd tot Junior Energiecoach en uw portemonnee blijft een beetje voller.

In Gouda zijn in 2022 in totaal 31 gezinnen en 2 schoolklassen bewust geworden van de verspilling van energie. Dat zijn 179 kinderen (en hun ouders) die lekker duurzaam bezig zijn geweest. Gemiddeld zijn 7 bespaar-acties per gezin uitgevoerd! Het jaar ervoor in 2021 waren ze ook al zo actief.

Doet uw kind ook mee in 2023?
Kinderen tussen de 7 en 12 jaar zoeken dit jaar ook uit welke apparaten de meeste stroom slurpen. Ze tellen hoeveel lampen er branden in hun huis of hoeveel deuren open staan. Junior Energiecoach daagt kinderen en ouders uit. Met challenges, proefjes, geheime enveloppen, puzzels en spelletjes ontdekken ze waar ze kunnen besparen. Wedden dat zij straks ook zeggen: ‘Met energie kan je lachen!’ 3 februari begint het seizoen weer. Meld uw kind aan via de website van Junior Energiecoach.


Foto: Maak Gouda Duurzaam