Medewerkers nemen ontslag na plaatsing seksvideo's

10 September 2020, 15:46 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Zuidplas

De drie medewerkers van de gemeente Zuidplas die betrokken waren bij de op internet geplaatste seksvideo’s - en in een eerdere fase zijn geschorst - hebben in de loop van het hiernaar ingestelde onderzoek, besloten zelf ontslag te nemen. Het onderzoeksbureau zal het onderzoek afronden. Zo heeft de gemeente Zuidplas donderdagmiddag bekend gemaakt.

Een vierde betrokkene is geen medewerker van de gemeente Zuidplas.

"In het kader van privacy kunnen we er verder niets over zeggen. De gemeente betreurt de hele gang van zaken", aldus een woordvoerder van de gemeente Zuidplas.

De Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas is in grote verlegenheid gebracht door (mogelijke) seksfilmpjes die online circuleren en massaal worden gedeeld. Te zien is hoe op twee verdiepingen van het gemeentehuis in totaal vier mensen seks lijken te hebben. Drie handhavers van de gemeente waren ‘uit voorzorg’ geschorst. Loco-burgemeester Jan Verbeek is ‘geschokt’.

Op diverse media, zoals Dumpert, zijn beelden verschenen van mensen waarbij het lijkt of ze in de avonduren seks hebben achter de ramen van het gemeentehuis van Zuidplas. Dit vond plaats op zondagavond 16 augustus. De gemeente laat weten dat er onderzoek naar wordt gedaan.

Volgens de opmerkingen in de filmpjes, gemaakt met meerdere camera's en door jongeren, wordt de suggestie gewekt dat het gaat om medewerkers van de afdeling handhaving van de gemeente. De handhavers werden door de jongeren met gejuich ontvangen toen ze het pand verlieten en maakten rechtsomkeert het gemeentehuis in. De video’s werden massaal via Facebook, Snapchat en Whatsapp doorgestuurd.