mainImage

Man schiet meerdere mensen dood in Goudse zusterstad

13 oktober 2021, 22:01 uur
Lokaal

Een man heeft met een pijl-en-boog meerdere mensen doodgeschoten in de Noorse stad Kongsberg. Volgens de politie raakten ook meerdere mensen gewond. De verdachte schutter is aangehouden. De politie sluit terrorisme niet uit, melden Noorse media.

Kongsberg telt ongeveer 25.000 inwoners en ligt 80 kilometer ten westen van de Noorse hoofdstad Oslo. Kongsberg is de zusterstad van Gouda en schenkt ieder jaar de kerstboom voor Gouda bij Kaarslicht. Bij het jaarlijkse feest en kaarsjesavond is ieder jaar een grote delegatie van Kongsberg in Gouda aanwezig.

Een groter gebied in het centrum van de stad was enkele uren na het incident nog steeds afgezet. De schutter heeft zich over een groot gebied verplaatst, en daar worden nu sporen onderzocht.

Volgens Noorse media begon de man in een supermarkt op mensen te schieten. Rond 18.15 uur kreeg de politie melding dat er iemand met een pijl-en-boog rondliep. Over een motief is door de politie nog niets bekendgemaakt.

Volgens de politie wordt er niet naar meer daders gezocht. De verdachte zou geen andere wapens hebben gebruikt.

De politie heeft ook nog niets laten weten over de leeftijd van de aangehouden verdachte. Ook is het aantal slachtoffers nog onbekend.

Burgemeester Kari Anne Sand zegt dat de gemeente zich heeft ingezet om de getroffenen te kunnen opvangen. Deze stelt crisispersoneel in en zorgt voor opvang. Zowel het ziekenhuis als de spoedeisende hulp staan ​​stand-by.