Loop jij op zondag 12 november ook mee met de Klimaatmars?

22 October 2023, 17:03 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Op zondag 12 november gaan veel mensen in Amsterdam de straat op om een grote mars te lopen voor het klimaat en voor rechtvaardigheid. Met de mars wordt aandacht voor klimaatverandering, het recht op een veilige omgeving, schoon drinkwater, voldoende en gezond eten en veilige huisvesting gevraagd. In Nederland én het buitenland.

''De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Mensen worden gediscrimineerd. Veel bedrijven draaien recordwinsten terwijl de inkomens achterblijven. We kunnen geen betaalbare woonruimte krijgen, voedsel wordt duurder en steeds meer mensen komen in armoede terecht. Al deze problemen hangen bovendien samen: van de klimaatcrisis, racisme, biodiversiteitscrisis en armoede tot de wooncrisis. Als de politiek nu geen actie onderneemt, wordt dit alleen maar erger. 

Terwijl de crisis nu is, faalt de politiek om met goede oplossingen te komen. De broodnodige omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving blijft uit. Daarom gaan wij op zondag 12 november in Amsterdam de straat op en organiseren we een grote mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Vlak voor de cruciale Tweede Kamerverkiezingen. Als we met zijn allen de straat opgaan, kan de politiek niet meer om ons heen. Dus: help mee om dit de krachtigste mars ooit te maken!'', aldus de organisatie van de Klimaatmars.