Gouds Dagblad | Lenny Roelofs geen lijsttrekker meer voor SP Gouda
mainImage

Lenny Roelofs geen lijsttrekker meer voor SP Gouda

22 september 2021, 08:54 uur
Lokaal

De Algemene Ledenvergadering van de SP Gouda heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. De lijst kenmerkt zich door nieuwe en oude gezichten.
Lenny Roelofs zal na 8 jaar in de Goudse raad gezeten te hebben, niet terugkeren als lijsttrekker in maart 2022. Ze stopt na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar ook als raadslid en fractievoorzitter van de SP Gouda. Het combineren van werk, raadswerk en mantelzorg voor haar naasten, heeft Lenny Roelofs doen besluiten af te zien van het lijsttrekkerschap. Zij staat als lijstduwer op de lijst. Lenny blijft actief in de Goudse SP.

De nieuwe lijsttrekker is Boris Stil, huidige voorzitter van de SP Gouda afdeling. Boris weet wat er op straat leeft en wil de schreeuw om menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid duidelijk in de raad laten horen. Boris is al jaren de afdelingsvoorzitter en weet wat besturen is. Boris werkt als Regiodirecteur Operatie & Strategie bij Stichting Kwadraad en woont in Korte Akkeren.
Nummer 2 op de lijst is huidig burgerraadslid Foor Broer. Foor heeft zich de afgelopen raadsperiode ontpopt als goed debater en weet de SP standpunten prima naar voren te brengen. Wonen zal ook nu weer een van zijn aandachtspunten zijn. Foor is ZZP-er. Foor woont in de binnenstad.
Nummer 3 op de lijst is David Leefsma. David is student en studeert in Utrecht. David behoort tot onze jongeren binnen de SP. David woont in Bloemendaal.
Nummer 4 is Lennart van Wijk, momenteel ook burgerraadslid. Lennart werkt voor een bedrijf wat fruit op het werk bezorgt door heel Nederland. Lennart woont in Oost.
Nummer 5 op de lijst is ook een nieuwkomer, Femke Hilverda. Femke woont een paar jaar in Gouda, maar heeft al veel ervaring binnen de SP (in o.a. Breda). Femke is universitair docent in de sociale psychologie en risico-communicatie. Femke woont in Bloemendaal.

De komende maanden wordt het programma 2022 verder uitgewerkt.