mainImage

Leerlingen Gouds Carmelcollege gaan Energy Challenges aan

24 november 2021, 08:00 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

De leerlingen van de twee vestigingen van het Carmelcollege in Gouda gaan de uitdaging aan! Zij gaan voor energiebesparing én meer duurzaamheid op school. Dit doen ze aan de hand van het energiebewustwordingsproject Energy Challenges, waaraan scholen uit heel Nederland mee kunnen doen.

De Razende Reporters van de Energy Challenges verzorgen dinsdag 30 november de start van de campagne. Daarna zijn de leerlingen aan zet. Zij kunnen sterren verdienen met energiebesparend gedrag én creatieve ideeën om duurzaamheid te bevorderen. Aan het eind van de uitdaging volgt eind januari de finale waarin de behaalde resultaten trots worden gepresenteerd.

Energy Challenges
Bij Energy Challenges komen techniek en gedrag samen. Scholieren maken hier zelf het verschil. De jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school. Zo maken ze kennis met de wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Daarbij ontdekken ze ook hun eigen talenten. Bijkomend voordeel: gemiddeld besparen scholen 15% op hun energierekening én er wordt een gedragsverandering bij de leerlingen – en de mensen om hun heen – geregistreerd.

Europees project
Het idee voor Energy Challenges is bijna tien jaar geleden in Groningen ontstaan. Het project is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool én voor het eerste en tweede jaar van de middelbare school. Inmiddels hebben al meer dan veertigduizend leerlingen van een kleine tweehonderd scholen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken aan het project deelgenomen. Zo heeft het project in totaliteit al een besparing van vele tonnen CO2 en Euro’s opgeleverd.

Deelnemen
Interesse om als school deel te nemen? Neem dan vrijblijvend contact op met Energy Challenges via de telefoon: 085-0230342 of de mail: [email protected]. Op www.energychallenges.nl lees je alles over het project.