Landelijke Fairtrade Week is zaterdag in Gouda van start gegaan

5 May 2024, 15:10 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
ANP

Wist je dat Gouda zich met recht een Fairtrade gemeente mag noemen? De titel Fairtrade Gemeente is namelijk met twee jaar verlengd na een cum laude beoordeling! De komende twee jaar wordt er weer een mooie invulling gegeven aan deze titel in samenwerking met Fairtrade Gouda.
De Fairtrade week is in Gouda geopend door Sophie Heesen in de Fairtradestraat (Lange Groenendaal). Zij is lid van de gemeenteraad Gouda en ambassadeur van Fairtrade Gouda.

Bij de volgende kledingwinkels en edelsmeden zijn speciale acties gedurende deze hele week: Bibliss Gouda, Galerie - Edelsmederij Jackie's, Boek & Inspiratiewinkel Eressëa Gouda, Heb ik VIA, Karakter, Laurora Edelsmederij, Terre des Hommes Gouda , Vivid Mode Gouda Wereldwinkel Gouda, Edelsmid Femke Boschker, Outdoor Gouda en de De Speeldoos Gouda>

Op 11 mei wordt de week afgesloten met een speciale stadswandeling met als thema de Goudse textiel- en kledinghistorie. Aanmelding voor die activiteit is verplicht. Meer informatie? https://bit.ly/4dmlyRh

Maar waarom is Fairtrade eigenlijk zo belangrijk? Fairtrade is (eerlijke) handel met producenten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, met als doel dat de boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning krijgen voor hun product. Dat wil jij toch ook?