Gouds Dagblad | Lancering Handboek Raadsleden in Huis van de Stad
mainImage

Lancering Handboek Raadsleden in Huis van de Stad

15 september 2021, 12:14 uur
Lokaal

Honderden nieuwe Raadsleden starten in 2022 aan een grote uitdaging. Als Raadslid komt er veel op je af: procedures, veel vergaderingen, debatteren, onderhandelen, samenwerking binnen de gemeenteraad en de fractie en verantwoording afleggen aan burgers en organisaties. Voor zowel nieuwe gemeenteraadsleden of als raadsleden die al langer meelopen blijft dat een hele uitdaging. Speciaal voor Raadsleden is het Handboek Raadsleden ontwikkeld. Op vrijdag 17 september zal het boek overhandigd worden op drie feestelijke momenten, namelijk in het Huis van de Stad van Gouda en de gemeentehuizen in Overbetuwe en Nieuwkoop.

Het Handboek geeft lokale volksvertegenwoordigers handvatten bij de uitvoering van hun taken en verantwoordelijkheden. Handige checklisten, praktische tips van ervaren raadsleden, raadsgriffiers, wethouders, burgemeesters en tot slot een uitgebreide begrippenlijst maken dit Handboek tot een unieke gereedschapskist waarmee zowel net gekozen volksvertegenwoordiger als ervaren Raadsleden aan de slag kunnen.

Zakboek is tot Handboek gegroeid Handboek Raadsleden is de opvolger van het goed ontvangen Zakboek Raadsleden. Theo Segers, burgemeester van gemeente Molenlanden, schafte dit zakboek als eerste aan: “In mijn vorige gemeente hebben de raadsleden veel gehad aan dit handboek. Daarom wil ik straks ook aan de nieuwe raadsleden van gemeente Molenlanden deze inzichten aanbieden.”

Overhandiging
In het Huis van de Stad van Gouda en de gemeentehuizen van Overbetuwe en Nieuwkoop zal op vrijdag 17 september 2021 het Handboek Raadsleden worden gepresenteerd. De programma’s starten om 11u00 (Gouda en Nieuwkoop) en 14u15 (Overbetuwe).