Laatste kans voor Jodan Boys, maar strohalm is heel dun

26 May 2023, 12:21 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

In de laatste competitieronde krijgt Jodan Boys zaterdag Zwaluwen Vlaardingen op bezoek. De Gouwenaars moeten  winnen en Spijkenisse moet verliezen. Alleen dan speelt Jodan Boys nacompetitie. Jodan Boys en Zwaluwen strijden dus beiden om handhaving. Zwaluwen speelde vorige week tegen Smitshoek en scoorde in de slotfase de gelijkmaker waardoor het een belangrijk punt bij kon schrijven. Dat ene punt kon weleens van groot belang zijn. Als Zwaluwen zaterdag één punt behaalt zijn de Vlaardingers zeker van lijfsbehoud. Mochten WNC en Spijkenisse punten laten liggen dan is de ploeg van Henk de Zeeuw helemaal zeker van nog een jaar vierde divisie.

Alleen de drie punten tellen

Voor Jodan Boys is het duidelijk. Zaterdag tellen alleen de drie punten. Dat was vorige week ook zo in Goes, toen kon het strijdplan na een paar minuten de prullenbak in. Alhoewel er in het verloop van de eerste helft voldoende mogelijkheden waren om Goes ‘pijn ‘ doen. In eigen huis gaan onze mannen er komend weekend weer voor, temeer om Kevin de Vries een mooi afscheid te geven. Voor Kevin de Vries is het zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd. Een mooie carrière wordt na dit seizoen afgesloten.

Schuin oog

Verder zal er bij Jodan Boys met een schuin oog naar Spijkenisse – ODIN’59 worden gekeken. ODIN’59 moet deze wedstrijd winnen, als Spijkenisse een punt of meer pakt valt het doek voor Jodan Boys. Voor de ploeg uit Heemskerk staat er niets meer op het spel. ODIN'59 is zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie.