'Koop lokaal en vermijdt de drukte'

21 November 2020, 19:15 uur
Lokaal
mainImage
Parole, Pieter van Vliet

Met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht willen veel mensen cadeaus kopen. Veel Goudse winkels, winkelcentra en detailhandelaren roepen al op om op verschillende tijden inkopen te doen.

"De ochtenden aan het begin van de week zijn rustig. De tweede helft van de week is het altijd wat drukker. Het is verstandig om zaterdagmiddagen te mijden", zo riepen wethouders Thierry van Vugt, Michiel Bunnik, ondernemer Nico Voogt (voorzitter van Gouda Onderneemt!) en centrummanager Michel van Kesteren vrijdag op tijdens hun bezoek aan Winkelcentrum Bloemendaal.

"Wacht ook niet tot het laatste moment met het doen van de feestinkopen, maar doe deze ruim voor de feestdagen. Winkeliers nemen ook maatregelen om te zorgen dat hun winkel coronaproof is. Help ze daarbij door niet op drukke momenten te komen en je inkopen, waar mogelijk, digitaal te doen en natuurlijk bij lokale ondernemers. Probeer de eindejaarsinkopen zo veel mogelijk te spreiden en vermijd drukke momenten", zo luidde de boodschap.

In Winkelcentrum Bloemendaal begint volgende week een campagne om bezoekers bewust te maken op de situatie en om de inkopen in de komende drukke maand in goede banen te leiden. Daarvoo worden ook de nodige maatregelen getroffen.