Gouds Dagblad | Koop lokaal, dat helpt ons allemaal
mainImage

Koop lokaal, dat helpt ons allemaal

22 november 2020, 11:00 uur
Lokaal

We staan er niet iedere dag bij stil, maar lokale ondernemingen hebben vaak een grote en positieve invloed op ons dagelijks leven. Nu onder meer cafés, restaurants, kappers, fysiotherapeuten, theaters, musea, schoonheidsspecialisten en sportscholen hun deuren tijdelijk hebben moeten sluiten, realiseren we hoe fijn het is om deze ondernemingen in de buurt te hebben.

Het zijn moeilijke tijden voor deze lokale ondernemers en juist daarom is steun vanuit de buurt ontzettend belangrijk nu. Wil en kun jij Goudse ondernemers helpen door deze moeilijke tijd? Probeer zo veel mogelijk de boodschappen in onze eigen stad te doen. Juist nu is het zo belangrijk, om er met elkaar voor te zorgen, dat onze winkeliers niet omvallen, maar ook ná de coronacrisis er nog steeds kunnen zijn voor ons. Dus wees loyaal en koop lokaal!

We hebben een aantal manieren op rij gezet waarop je dit kunt doen. 

1. Koop een tegoedbon of rittenkaart
Help jouw favoriete horecazaak of sportschool door een tegoedbon of rittenkaart te kopen. Op die manier komt er wel geld binnen om bijvoorbeeld de huur te betalen en heb jij iets leuks om naar uit te kijken als straks de deuren weer open gaan.

2. Bestel een afhaalmaaltijd of -koffie
Nadat het kabinet aankondigde dat horecazaken de deuren moeten sluiten, volgden al snel de eerste creatieve oplossingen. Van take away koffie in de deuropening, tot afhaalmenu’s, tot heerlijke baksels die in een tasje aan de deur worden gehangen vanuit de bakfiets. Heb jij al gekeken of jouw favoriete zaak hier iets op heeft bedacht?  

3. Bestel online bij jouw lokale onderneming
De bezorgdiensten hebben het ontzettend druk, omdat veel mensen kleding, hulpmiddelen, verjaardagcadeautjes of spullen voor in huis online kopen nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Maar waar doe jij je online inkopen? Het is misschien makkelijk om naar de grotere webshops te gaan, maar veel lokale ondernemingen bieden ook online mogelijkheden en hebben jouw aankoop hard nodig om het hoofd boven water te houden. 

4. Geef een klein beetje meer fooi
Er komt weer een dag dat de deuren van de kleine ondernemers open gaan en dat jij weer onder de mensen bent en kan genieten van een heerlijk kopje koffie, lunch of dinnertje. Een extra fooitje bij het afrekenen kan al een waardevol gebaar zijn om de lokale ondernemer te ondersteunen! 

Heb jij nog een mooi idee waarop we met elkaar de lokale ondernemer kunnen steunen? Laat het ons weten...


Foto: Optie A, Annemarie Kolenbrander