Gouds Dagblad | Koop lokaal, dat helpt ons allemaal

Koop lokaal, dat helpt ons allemaal

13 januari 2021, 19:45 uur
Lokaal

Zoals bekend zijn alle niet-essentiële winkels gesloten. Dat is een harde klap voor de winkelier.  De consument kan de winkelier steunen door online of telefonisch bestellingen bij eeb Goudse winkel te plaatsen. De lokale ondernemer kan de consument meer zekerheid bieden over het op tijd bezorgen van bestellingen dan de bekende webshopgiganten.

Met verschillende campagnes en communicatie uitingen wordt het gepromoot om aankopen te doen bij de webwinkels van Goudse winkeliers. Zo heeft de gemeente Gouda in samenwerking met de SOG een promotievideo opgenomen om de webwinkels van de winkeliers in alle Goudse winkelgebieden onder de aandacht te brengen.

Er zijn in Gouda verschillende initiatieven om de lokale winkelier te ondersteunen bij online verkoop:

Kiesvoorlokaal.nl
Bij het bezoeken van de website www.kiesvoorlokaal.nl lijkt het voor consumenten alsof ze in Gouda aan het winkelen zijn. De website laat per winkelstraat of winkelcentrum in Gouda zien bij welke winkels het mogelijk is om online bestellingen te plaatsen.

Vanuitjehuis.nl
De website vanuitjehuis.nl biedt per branche een overzicht van de mogelijkheden om online bij winkels in Gouda te bestellen. Via de website kan de consument de webwinkel eenvoudig vinden.

Bezorgen zonder Zorgen
Het Goudse bedrijf Bezorgen zonder Zorgen biedt pakketdiensten aan voor zowel kleine als grote ondernemingen. Gedurende de lockdown rekent het bedrijf speciale tarieven voor de Goudse winkeliers. Voor verzending van een pakket naar een adres in Gouda en directe omgeving wordt een tarief van €2,75 (excl. BTW) gerekend. Indien de winkelier de zending voor 15u00 aanmeldt, wordt het pakket de volgende dag door Bezorgen zonder Zorgen bezorgd bij de consument in Gouda of directe omgeving. De pakketdienst komt de zending bij de winkelier ophalen. Zendingen buiten Gouda en directe regio zijn ook mogelijk, er is een landelijk dekkend netwerk beschikbaar. Kosten verbonden aan deze pakketten zijn € 7,-  (excl. BTW).