Komende dagen nauwelijks treinverkeer rond Gouda

10 September 2020, 11:40 uur
Lokaal
mainImage

Door werkzaamheden is er tussen vrijdag 11 en zondag 13 september nauwelijks treinverkeer mogelijk rond Gouda. ProRail werkt aan het spoor rond het station. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen of omreizen. De NS zegt dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

Spoorbeheerder ProRail legt in het weekend de laatste hand aan de spoorvernieuwingen rond het station. Hier is al in 2016 mee begonnen en deze maand moeten alle werkzaamheden afgerond zijn. De opvallendste verandering zal zijn dat het al jaren niet meer gebruikte spoor 4 dichtgelegd zal worden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte op het perron van het station in Gouda. Verder zullen er onder meer wissels worden vervangen en wordt de perronkap hersteld.

De werkzaamheden beginnen vrijdag 11 september. Die dag is er alleen beperkt treinverkeer mogelijk tussen Rotterdam en Gouda. Reizigers die vanaf Den Haag Centraal naar Utrecht willen, kunnen het beste omreizen via Schiphol Airport. Mensen die van Den Haag Centraal naar Gouda willen kunnen het beste via Rotterdam reizen, terwijl reizigers voor de tussenliggende stations gebruik kunnen maken van de stopbussen van de NS.

Gouda Goverwelle
Op zaterdag en zondag rijden ook de treinen tussen Rotterdam en Gouda niet en zet de NS op dit traject ook stopbussen in. Reizigers kunnen nu het beste via Amsterdam-Zuid reizen. Voor station Gouda Goverwelle kunnen reizigers het beste naar Gouda reizen en daar een taxibus nemen.