Kom je gluren bij de duurzame buren?

5 October 2021, 13:00 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Er komt in Gouda een Duurzame Huizenroute. Daarom vraagt Maak Gouda Duurzaam Gouwenaars op de data 30 oktober en/of 6 november hun huis open te willen stellen.

Heb je energie bespaard in je woning en wil je dat delen? Heb je al goede isolatie, een warmtepomp, een zonneboiler of een ander apparaat dat het aardgas vervangt, energie opwekt of bespaart? Heb je een zonneboiler, zonnecollectoren, een warmtepomp of een warmte-terugwin-apparaat? Dan zou het heel fijn zijn wanneer je dit deelt met anderen. Haal meteen wat cijfers erbij om aan te tonen wat je investering heeft opgeleverd. Isoleren en energie besparen.

Het is de bedoeling dat Goudse inwoners op twee zaterdagen bij andere inwoners thuis informatie kunnen krijgen (Corona-proof). Maatregelen die energiebesparing hebben opgeleverd zijn interessant, maar ook alternatieve warmteoplossingen. De route zal plaatsvinden op zaterdag 30 oktober en 6 november in Gouda.

Duurzame Huizenroute
Wat heb je aangeschaft? Het kunnen woningen zijn die aardgasvrij zijn, maar ook woningen die nog middenin het proces van verduurzamen zitten. De organisatie van de Duurzame Huizenroute zoekt naar oude en nieuwe woningen met bijvoorbeeld technieken als zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmte-terugwin-apparaat, een warmtepomp, zonneboiler, dubbel, triple glas of HR++ etc. etc. Ook informatie over diverse soorten isolatie is zeer relevant, of het nou om muren gaat, kruipkelders en vloeren of het dak.

Is er isolatie aangebracht onder het dak, in de muren of onder de vloer? Zo ja voor welke materialen en dikte heb je dan gekozen en waarom?

Of heb je misschien een duurzame klimaat-bestendige tuin, waar de regenpijp is afgekoppeld en waar het water kan weglopen in de grond?

Stel je huis open zodat andere inwoners eens een kijkje kunnen nemen. Veel mensen willen graag van de bewoners van een huis weten waarom je dit hebt aangeschaft, maar vooral: of die investering meer comfort en besparing van energie oplevert.

Bezoektijden en adressen
Je kan zelf bepalen hoeveel uur je huis te bezoeken is en op één dag of beide dagen. De organisatie van de duurzame huizenroute maakt een schema en bevestigt de tijdstippen voor de bezoekers van je huis. Deel dus je ervaringen en help anderen. Meld je huis aan via: https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/gouda

Zie voor nadere informatie op https://maakgoudaduurzaam.nl/items/duurzame-huizenroute