Gouds Dagblad | Kom je gluren bij de duurzame buren?
mainImage

Kom je gluren bij de duurzame buren?

15 september 2021, 11:14 uur
Lokaal

Er komt in Gouda een Duurzame Huizenroute. Daarom vraagt Maak Gouda Duurzaam Gouwenaars op de data 30 oktober en/of 6 november hun huis open te willen stellen.

Heb je energie bespaard in je woning en wil je dat delen? Heb je al goede isolatie, een warmtepomp, een zonneboiler of een ander apparaat dat het aardgas vervangt, energie opwekt of bespaart? Dan zou het heel fijn zijn wanneer je dit deelt met anderen. Haal meteen wat cijfers erbij om aan te tonen wat je investering heeft opgeleverd. Isoleren en energie besparen.

Het is de bedoeling dat Goudse inwoners op twee zaterdagen bij andere inwoners thuis informatie kunnen krijgen (Corona-proof). Maatregelen die energiebesparing hebben opgeleverd zijn interessant, maar ook alternatieve warmteoplossingen. De route zal plaatsvinden op zaterdag 30 oktober en 6 november in Gouda.

Wat heb je aangeschaft? Het kunnen woningen zijn die aardgasvrij zijn, maar ook woningen die nog middenin het proces van verduurzamen zitten. De organisatie van de Duurzame Huizenroute zoekt naar oude en nieuwe woningen met bijvoorbeeld technieken als zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmte-terugwin-apparaat, een warmtepomp, zonneboiler, triple glas of HR++ etc. etc. Ook informatie over diverse soorten isolatie is zeer relevant, of het nou om muren gaat, kruipkelders en vloeren of het dak.

Bezoektijden en adressen
De organisatie van de duurzame huizenroute maakt een schema en bevestigt de tijdstippen voor de bezoekers van je huis. Deel dus je ervaringen en help anderen. Meld je huis aan via: https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/gouda

Zie voor nadere informatie op https://maakgoudaduurzaam.nl/items/duurzame-huizenroute


Foto: Maak Gouda Duurzaam