Kleiwegplein dit weekeinde helemaal afgesloten

3 September 2020, 19:30 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

Op 4, 5 en 6 september wordt er gewerkt aan het drukke kruispunt Kleiwegplein. Het kruispunt wordt daarvoor helemaal afgesloten. Dat betekent dat dit weekend alleen bestemmingsverkeer en leveranciers het kruispunt kunnen gebruiken. In verband met de asfalteringswerkzaamheden kan dit bestemmingsverkeer uitsluitend via de Kattensingel terecht. Voor overig verkeer worden vanaf alle toegangswegen omleidingen aangegeven. Al het busvervoer vindt plaats vanaf de Bloemendaalzijde van het station.

Als het werk is uitgevoerd, is het kruispunt flink opgeknapt. Een nieuw wegdek zorgt voor een betere looproute vanaf het station naar de stad. Er komt een ‘rode loper’ om de route duidelijk aan te geven. Op het kruispunt verbetert de oversteek voor fietsers die vanuit de spoortunnel komen. Daarvoor worden verschillende aanpassingen gedaan. Eén daarvan heeft betrekking op de verkeerslichten.

Voorafgaand aan het weekend van 4 september, worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Deze hele week merk je al dat de verkeerssituatie wijzigt. Er zijn afzettingen en verkeersbegeleiders leiden het verkeer in goede banen.

Deze werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied. Kijk voor meer informatie en de planning van dit project op goudaspoorzonezuid.nl Voor dringende vragen staan hier ook de contactgegevens van aannemer Gebr. van Kessel.

Gemeente Gouda, ProRail, NS en Provincie Zuid-Holland werken samen aan een aantrekkelijk stationsgebied in Gouda. Met betere voorzieningen voor reizigers, zoals een nieuw busstation, nieuwe en grotere fietsenstallingen, een prettiger stationsgebouw en een fraai stationsplein. Dit project wordt gefaseerd uitgevoerd.