Kerstboom uit Kongsberg komt volgende week aan in Gouda

2 December 2022, 10:26 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Gouda

Op vrijdag 9 december komt de grote spar, geschonken door onze zusterstad Kongsberg, vanuit Noorwegen aan in Gouda.

Om 12:00 uur wordt de boom onder begeleiding van leerlingen van basisschool De Ridderslag en het looporkest van De Pionier over de Kleiweg naar de Markt gebracht door firma Nederhoff. De boom komt om 12.30 uur aan op de Markt, waar de leerlingen van De Ridderslag de boom vervolgens uitpakken.

Speciale kerstballen
Ook dit jaar heeft het kindercollege de eerste kerstballen versierd. Nadat de boom is uitgepakt, overhandigt het kindercollege de kerstballen met een wens aan burgemeester Pieter Verhoeve en de heer Paul Buis, voorzitter van stichting Gouda bij Kaarslicht.

Kerstwensen van het kindercollege
Roselina Toekoen, kinderburgemeester van Gouda.
“Het thema van Gouda bij Kaarslicht 2022 is ‘Weer samen”. Daarom heb ik mijn kerstbal versierd met vingerafdrukken van iedereen die ik ken. Ik ben kinderburgemeester geworden omdat ik het belangrijk vind dat iedereen er mag zijn. Samen sta je sterk!”

Anne Warga, kinderwethouder Natuur en Duurzaamheid.
“Ik heb mijn kerstbal versierd met bloemen en bijen omdat ik ieder kind toe wens dat ze omringd door natuur kunnen opgroeien.”

Milou van Rooijen, kinderwethouder van cultuur en onderwijs.
“Ik heb mijn kerstbal versierd in regenboogkleuren omdat ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.”

Rick van Zanten, kinderwethouder Sport en Burgerschap.
“Ik heb van mijn kerstbal een voetbal gemaakt omdat je samen voetbalt. En natuurlijk is sporten ook heel gezond en dat wens ik iedereen toe.”

Romy Seppenwoolde, kinderwethouder Jeugd en Welzijn.
“Ik heb van mijn kerstbal een blije kerstbal gemaakt omdat ik graag wil dat alle kinderen in Gouda blij zijn en hoop hier als kinderwethouder aan bij te kunnen dragen.”

Timo van Gastel, kinderwethouder Sociale Zaken.
“Mijn bal staat vol met munten. Ik weet wel dat geld niet aan een boom groeit maar ik wens dat geen enkel kind in armoede hoeft op te groeien.”