Gouds Dagblad | Kat beschoten door schutter met luchtbuks
mainImage

Kat beschoten door schutter met luchtbuks

16 mei 2021, 19:45 uur
Lokaal

De 5-jarige kater Ollie is zaterdag beschoten door een schutter met een luchtbuks. Dat gebeurde in de omgeving van de Coornhertstraat, in de wijk Kort Haarlem. Toen haar kater Ollie mank thuiskwam, besloot de Goudse Rianne Luthart-Fukking met hem naar de dierenarts te gaan. Daar bleek dat het beest beschoten is met een luchtbuks. De kogeltjes zaten in zijn lijf. Zijn baasje waarschuwt wijkbewoners in Kort Haarlem.

De kat is inmiddels behandeld bij de dierenarts. Door de antibiotica en pijnstilling maakt kater Ollie het inmiddels redelijk. De kater wordt in de gaten gehouden. "Ollie is vandaag gelukkig niet meer zo suf. Heeft zijn medicijnen gekregen en heeft weer praatjes. En commentaar omdat hij niet naar buiten mag...", vertelt Rianne.

"Zaterdamiddag kwam onze kater Ollie thuis en die liep wat mank. Wij naar de dierenarts en daar zijn foto's gemaakt. Uitslag is dat onze kater is beschoten met een luchtbuks in de wijk Kort Haarlem in Gouda. Vooralsnog gaat het goed met hem, gezien de omstandigheden. Het is nog niet duidelijk of het via een operatie verwijderd kan worden, aangezien het kogeltje dicht bij zijn aorta zit..."

Rianne waarschuwt mensen in Kort Haarlem. "Let goed op je huisdieren. Er lopen blijkbaar gekken rond. Delen van dit bericht wordt gewaardeerd. Alleen al om andere mensen te waarschuwen bedacht te zijn op lichamelijke veranderingen bij je kat. Wij gaan zeker aangifte doen. Maar aangifte kan niet per internet, maar ik mag aanstaande woensdag naar het politiebureau. Bedankt voor het delen en laten we hopen dat er niet nog meer katten aangevallen worden. Voor hetzelfde geld raakt zo’n kogeltje een kind. Ik ga altijd uit van het goede van de mens, maar dit lijkt toch wel heel erg op een doelgerichte actie...”