Kameel Einstein wandelt door onze regio

25 May 2021, 11:57 uur
Lokaal
mainImage
Kameel Einstein met Franca en Tamar Valkenier (rechts)

We kennen vele soorten viervoeters. Misschien nog wel meer dan er mensen wonen, leven er in stallen, in weilanden, in huizen of in het wild uiteenlopende soorten en maten. We kijken doorgaans nergens van op. Toch liep er de afgelopen Pinksterdagen een exemplaar door de Goudse regio die alle aandacht op zich vestigde. Een kameel is in onze omgeving geen alledaagse verschijning. Voor de promotie van haar boek ‘Fulltime Avonturier’ deden Tamar Valkenier en haar kameel Einstein onze regio aan.

Zondag wandelde de éénjarige kameel Einstein in Bergambacht van de pont om op Tweede Pinksterdag via het veer tussen Gouderak en Moordrecht de Krimpenerwaard dinsdagavond weer te verlaten. Op weg naar Wassenaar, waar de uit het Limburgse Venray afkomstige kameel mag kennismaken met het strand en de zee. Het einddoel is uiteindelijk een kamelenboerderij net over de grens bij Nijmegen waar Einstein bij soortgenoten mag intrekken.

Slapen in het Schapenschuurtje
Het idee achter deze wandeling dwars door Nederland komt van Tamar Valkenier. Zij organiseerde de drie maanden durende tocht om haar onlangs uitgekomen boek onder de aandacht te brengen. “Een feestelijke presentatie van het eerste exemplaar zat er door corona niet in, dus bedacht ik deze boekpromotietoer”, vertelt Tamar.

‘Fulltime avonturier’ luidt de titel van het boek van Tamar Valkenier. Daarin doet zij uitgebreid verslag het bijzondere leven dat zij de afgelopen jaren leidde. Het is beslist niet alleen een reisverslag. Tamar probeert voortdurend een inkijkje te krijgen in de innerlijke drijfveren van de mens. Van zichzelf en van de mensen die zij ontmoette, waar ook ter wereld. Ze zoekt naar de verschillen en naar de overeenkomsten binnen de gemeenschappen waar zij verbleef. En ze zocht overal ter wereld naar plekken waar zij zichzelf kon zijn in een ongerepte natuur.

Hotel
Met een kameel in je kielzog kun je niet in ieder hotel terecht, dus vroeg Tamar via Facebook en Instagram of zij op geschikte plaatsen kon overnachten. Dat bleek geen probleem. Positieve reacties kwamen er genoeg en de twee konden op pad.

Zondagochtend stapten ze in Groot-Ammers op de pont om de Lek over te steken. Vanuit Bergambacht wandelden ze verder naar Berkenwoude. Daar konden Tamar en haar kameel gedurende de Pinksterdagen overnachten in Het Schapenschuurtje. Einstein verbleef in de schuur en voor Tamar was er een slaapplaats op de zolder.

Bezoekers van de theetuin konden een praatje maken met Tamar en een kijkje nemen bij Einstein. Dinsdagochtend vertrokken Tamar en Einstein richting Gouderak waar ze met het pontje richting Moordrecht reisden. Daar logeren bij een zorgboerderij.

Facebook
Tamar reist al langere tijd dwars door Nederland. Ze deed een oproep via Facebook en Instagram voor plaatsen waar ze samen met Einstein, een kameel van 1 jaar, kan overnachten en kreeg talloze reacties.

Tamar houdt de drie maanden durende tocht om haar onlangs uitgekomen boek onder de aandacht te brengen. Dit omdat een feestelijke presentatie van het eerste exemplaar er door corona niet in zat. De eindbestemming is Wassenaar waar de kameel mag kennismaken met het strand en de zee. Daarna vertrekt Einstein naar een kamelenboerderij.

Haar tocht is te volgen via haar Facebook- en Instagramaccount. Voor meer informatie over Valkenier en haar reizen: tamarvalkenier.com.

Daarop kun je ook het onderstaande verslag vinden:

Daar ging onze lieve Einstein op het pontje naar Moordrecht. Veel kleiner dan de pont over de Lek die we gisteren zonder enige problemen namen. Ik ben zo trots op hem!!

Hij vond het heeeeeerlijk op het weilandje bij het schattige schapenschuurtje van Rebecca, die ongelooflijk goed voor mij en Einstein en alle bezoekers zorgde. Vandaag had hij een heel harem aan vrouwen om zich heen om hem mee het pontje op te begeleiden. Dat deed hij braaf. Eenmaal jn beweging vond hij het was spannend en liet wat kadootjes achter voor de schipper, die Franca er vervolgens weer vanaf gespoeld heeft   Het was een mooie dag eindigend in de warme armen van zorgboerderij In de Krom in Moordrecht.

Daar zullen we morgen (dinsdag) blijven en zijn jullie tussen 10 en 17 welkom om Einstein (én een heleboel andere geweldig leuke dieren) te bewonderen.

Woensdag lopen we naar Hazerswoude en je kunt nog mee!