Kaasmerk Violife deelt 30.000 plantaardige tosti’s uit in Gouda

9 March 2022, 19:01 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

Deze week IS de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Dit is het eerste jaar dat & Zuivel aan de campagne is toegevoegd; een super belangrijke en relevante stap want ook kaas heeft een enorme impact op het milieu. Hoewel kaas na rund-en lamsvlees de grootste uitstoter van broeikasgassen is, denken de meeste Nederlanders dat het wel meevalt met de klimaatbelasting van het zuivelproduct. Dat blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd door OnePoll in opdracht van Violife. 

Om Nederland kennis te laten maken met plantaardige alternatieven voor kaas en de CO2-impact direct te verkleinen deelt plantaardig kaasmerk Violife daarom deze week 30.000 plantaardige tosti’s uit in kaasstad Gouda. Om ook de rest van Nederland te laten zien hoe makkelijk en lekker het is om voor plantaardig te kiezen is vanaf deze week ook de CALCULATE YOUR CHANGE test live. Hiermee kan iedereen de impact van de switch naar plantaardig berekenen.

De favoriete kaas voor 57% van de respondenten: die uit Gouda. De kaasstad is daarom de ideale locatie om, in aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, kaasliefhebbers kennis te laten maken met plantaardige alternatieven. Een week lang worden in totaal 30.000 plantaardige tosti’s uitgedeeld. En dat heeft impact: door te kiezen voor een plantaardig alternatief in plaats van zuivelkaas op al deze tosti’s wordt 5.340 CO2-eq aan uitstoot bespaard, gelijk aan zo’n 15.000 kilometer autorijden.

Alisha van Geest, Brand Manager Violife: “In Europa kunnen onze Violife 100% veganistische alternatieven voor kaas ten minste 50% koolstofemissies besparen in vergelijking met zuivelkaas.4 Opmerkelijke cijfers, maar daarmee alleen overtuigen we de gemiddelde consument niet om vaker plantaardig te eten. Bijna 7 op de 10 Nederlanders heeft nog nooit een plantaardig alternatief voor kaas geprobeerd. Proeven is geloven, en daarom gaat Violife deze week de kaasstad in om Gouwenaren zelf te laten ervaren dat plantaardig allesbehalve saai en smakeloos is.”