29 May 2022, 14:54 uur
Lokaal , Sport
Orange Pictures
Leen van Steensel.

Het was zaterdag niet hoogstaand wat Jodan Boys in Ondiep liet zien. In Utrecht keek Jodan Boys al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Emre Bal schoot na zeven minuten een bal van net buiten de zestienmeter achter doelman Timmers. DHSC kreeg in het verdere verloop van de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Alle inzetten troffen geen doel. Zo ging Jodan Boys met een 1-0 achterstand de rust in en aan de stand veranderde in de tweede helft niets. Ondanks de nederlaag is de Goudse club wel weer zeker van nog een jaar in de hoofdklasse.

Door het verlies van DUNO en Scherpenzeel is Jodan Boys namelijk niet meer te achterhalen door de onderste ploegen. Jodan Boys heeft zich nu veilig gespeeld. Een uiteindelijk teleurstellende tweede seizoenshelft kan volgende week nog goed afgesloten worden in eigen huis als Spijkenisse op bezoek komt.

Fidus Cup

Jodan Boys kan het seizoen nog enige glans geven door aankomende dinsdag de halve finale van de VR Cup te winnen tegen Heerjansdam. Heerjansdam komt uit in de eerste klasse en strijd nog volop voor  promotiewedstrijden naar de hoofdklasse. De ploeg van trainer Leen van Steensel zal dinsdag net zo moeten strijden als in de kwartfinale tegen Excelsior Maassluis. De wedstrijd in Heerjansdam begint om 20.00 uur.