Jodan Boys doet wat het moet doen tegen asv De Dijk: 1-3

5 February 2023, 13:40 uur
Lokaal

Jodan Boys heeft zaterdag de drie punten meegenomen uit Amsterdam. Tegen ASV De Dijk werd een goede overwinning behaald. Jodan Boys won met 1-3. Het enige smetje op de wedstrijd was dat er veel kansen om de score uit te breiden werden gemist.

Jodan Boys speelde voor het eerst in de historie aan de dijk. De thuisclub de bal en het was Jodan Boys dat loerde op de counter. In de eerste minuut had Fahim de 1-0 al binnen moeten schieten, voor open doel ging de bal naast. Het zou nog vaker gebeuren zaterdagmiddag. De eerste twintig minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op en kreeg Jodan Boys enkele mogelijkheden. De defensie van de Gouwenaars stond goed met Michel Verkaik en Joey Vergunst in het hart van de verdediging. Jodan Boys wist pas vijf minuten voor het rustsignaal de trekker over te halen. Een snelle counter werd doeltreffend afgerond door Bradley el Idrissi: 0-1.

Waar Jodan Boys ruim veertig minuten over de eerste treffer deed viel de 0-2 binnen een minuut. Fahim Musaui liet maar weer eens zien goed te kunnen voetballen. Op snelheid rondde hij de bal met de buitenkant van zijn linkerbeen af. Een mooi doelpunt. In de minuten die volgden had Jodan Boys de score minimaal kunnen verdubbelen. Het waren Bradley en Luc die voor open doel misten. Jodan Boys ging dus met slechts 0-2 rusten.

De tweede helft ging het niveau iets achteruit zonder in de problemen te komen. Sterker nog na ruim zestig minuten kopte Rick Wils zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen. Jodan Boys zat op rozen. In het verdere verloop van de wedstrijd raakte Luc nog een keer de paal. Diep in blessuretijd moest Jodan Boys nog een tegentreffer slikken, maar die was slechts voor de statistieken: 1-3.