mainImage

Jodan Boys-ARC; een echte Groene Hart-derby

Erik van Zoest.
23 september 2022, 11:18 uur
Lokaal

Zaterdag staat er weer een echte Groene Hart derby op het programma. Jodat Boys ontvangt zaterdag ARC, de ploeg getraind door Mark Evers. Vandaag een weerzien met Jordi Tuithof en voor de Alphenaren een weerzien met hun maatjes Stefan den Horder en Daan van Leeuwen. Na de wedstrijd zal het nog lang gezellig blijven want DJ Barry draait vanaf een uur of zes lekkere plaatjes. Maar nu eerst over naar de wedstrijd

ARC doet het de afgelopen seizoenen erg goed. Sinds de komst van Mark Evers (dit is zijn zesde seizoen) is ARC van een eersteklasser uitgegroeid naar een vierde divisionist die om de prijzen meespeelt. Even leek het erop dat ARC dit seizoen in de derde divisie zou uitkomen. In de finale van de nacompetitie bleek Volendam net wat effectiever. Dit seizoen zijn de Alphenaren goed gestart. Na vier wedstrijden nog ongeslagen, twee overwinningen en twee remises. Afgelopen zaterdag speelde ARC met 2-2 gelijk tegen Smitshoek. ARC staat op dit moment tweede met vier punten meer dan Jodan Boys.

Jodan Boys nam afscheid van ervaren krachten en moet vooral jonge  jongens inpassen. Met zoveel mogelijk eigen spelers in het eerste voetballen is een van de doelstellingen. Dat heeft tijd nodig. Maar het is een feit een groot deel van de selectie heeft een Jodan Boys achtergrond. De ploeg van trainer Erik van Zoest kende een lastige start van de competitie met twee nederlagen op rij. De afgelopen twee wedstrijden werden vier punten gepakt tegen De Dijk en Poortugaal. De wedstrijd Jodan Boys-ARC begint om 14.30 uur.


Foto: Digitaal Dagblad