Jeugdjournaal bij De Carrousel voor kinderverkiezingen

17 March 2021, 10:01 uur
Lokaal
mainImage
Jeugdjournaal

De populairste partij onder kinderen is de VVD, de partij van Mark Rutte. Dat is de uitslag van de kinderverkiezingen. Die zijn bedacht om kinderen meer te betrekken bij de politiek. Kinderen uit groep 7 en 8 mochten stemmen op hun favoriete partij. Dinsdag was het Jeugdjournaal in de bovenbouw van Jenaplan Basisschool De Carrousel om een reportage te maken over de kinderverkiezingen. Het item was dinsdagavond te zien in de uitzending! Kijk de uitzending onder deze link terug.

Vandaag was het Jeugdjournaal in de bovenbouw om een reportage te maken over de kinderverkiezingen. Dinsdagavond om 19.00 is het item te zien in de uitzending!

Geplaatst door Jenaplan Basisschool De Carrousel op Maandag 15 maart 2021

Het is de week van de Tweede Kamer-verkiezingen. Gisteren, vandaag en morgen zijn de stembussen open. Iedereen van 18 jaar en ouder mag stemmen op z'n favoriete politieke partij. Ook op basisscholen leeft de Tweede Kamer-verkiezingen. Meer dan 6500 kinderen hebben gestemd. Hieronder zie je de 15 partijen waar kinderen het meest op stemden.

De top 15: 1. VVD 2. GroenLinks 3. Partij voor de Dieren 4. D66 5. SGP 6. ChristenUnie 7. PvdA 8. DENK 9. SP 10. CDA 11. PVV 12. Forum voor Democratie 13. VOLT 14. Piratenpartij 15. 50PLUS.

Op basisschool de Carrousel in Gouda hebben de kinderen ook gestemd. Alle kinderen hebben hun eigen redenen om op een partij te stemmen.

"Ik ben vooral voor partijen die voor de natuur zijn": Maaike stemt Partij voor de Dieren
"Ze willen minder belasting en volgens mij is de belasting al best hoog": Sverre stemt VVD

Op basisschool de Carrousel was de VVD niet het populairst. In de video hierboven zie je welke partij daar de meeste stemmen kreeg.