In de ochtend waterig zonnetje, later bewolkt en regen

20 October 2020, 09:52 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

Dinsdagochtend schijnt er nog een waterig zonnetje, later op de dag is het vooral bewolkt met hier en daar een bui. Het wordt tussen de 13 en 15 graden. Er staat een flinke zuidenwind die aan de kust vrij krachtig kan zijn. Woensdag neemt de wind toe; er wordt gewaarschuwd voor windstoten tot 80 kilometer per uur in de middag. Woensdagavond gaat de wind weer liggen.

Lokaal
Dinsdag overheerst de bewolking en na een meest droge ochtend gaat het in de middag vanuit een zuidwestelijke richting regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur stijgt in het Groene Hart naar een maximum van 14 graden Celsius.

Ook woensdag is het geheel bewolkt en in de ochtend passeert een volgend regengebied van zuid naar noord over het Groene Hart. Er kan circa 8 mm. regen vallen in de Goudse regio! In de middag breekt de zon nu en dan door, maar is er ook nog kans op een enkele regenbui. De matige zuiden- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en is in de middag vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 à 6 Beaufort. Met de wind uit zuidelijke richtingen wordt zachte lucht aangevoerd, waarin de temperatuur stijgt naar 18 graden Celsius.

Donderdag, vrijdag en in het volgende weekend blijft het wisselvallig en valt er iedere dag neerslag. Tussen de regengebieden door schijnt ook nu en dan de zon. Daarbij is het eerst nog zacht met donderdag maxima van om en nabij 17 graden Celsius. Maxima van 14 graden Celsius zijn normaal in de tweede helft van oktober. Vrijdag en in het daaropvolgend weekend wordt het geleidelijk koeler met maximumtemperaturen van 13 of 14 graden Celsius.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda