mainImage

Hoogste punt van 20 huurappartementen in Gouda Oost

6 december 2022, 16:49 uur
Lokaal

In het midden van de wijk Gouda Oost zijn 20 huurappartementen en 20 koop- eengezinswoningen gepland. Het is hier aangenaam wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water. Voor de zomer 2023 levert Woonpartners hier 20 appartementen op voor middeninkomens.

Voor het eerst richt Woonpartners zich met de verhuur van deze woningen op woningzoekenden in de middenhuur. Dat zijn huurwoningen voor woningzoekenden die in deze markt onvoldoende financiële middelen hebben voor een koopwoning en een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning. De appartementen zijn geschikt voor 2 tot en met personen en de huurprijzen bedragen tussen € 920,- en € 950,- per maand (exclusief servicekosten). Een middeninkomen komt overeen met een jaarsalaris tussen € 40.765,- en € 73.377,- (prijspeil 2022).

Grotere doelgroep bedienen

Met het verhuren van woningen in dit segment wil Woonpartners zekerheid bieden aan alle huurders die moeilijk kunnen voorzien in hun eigen woning. “Deze nieuwbouw appartementen, die we toevoegen aan ons woningaanbod, zijn voor een brede doelgroep en voor de doorstroming geschikt. Hiermee leveren we ook een bijdrage aan de diversiteit in de wijken en buurten” aldus Bart Zwamborn. “In 2023 leveren we 20 woningen in dit middenhuursegment op, maar in 2024 staan er al bijna 100 woningen in de planning, verdeeld over ons hele werkgebied”.

Verhuur

De meeste woningzoekenden in de sociale huursector krijgen hun woning toegewezen via WoningNet. Wat echter nog niet bij iedereen bekend is, is dat de huurders die in aanmerking willen komen voor deze middenhuur appartementen, dat óók doen door in te schrijven op WoningNet. Het is dus belangrijk om vóór de start verhuur in te schrijven en de nodige documenten alvast te verzamelen. De start verhuur staat binnenkort gepland, houd daarvoor de website van Woonpartners in de gaten.

Hoogste punt

De bouwvakkers vierden op een koude 6 december het hoogste punt. Deze gebruikelijke mijlpaal ging gepaard met een warm frietje en een dankwoord aan de bouwers van Van Wijnen.

Oplevering van de appartementen

Op 21 juni 2021 heeft Woonpartners met Van Wijnen Stolwijk contracten getekend voor de plangebieden Oostvogel, Van Heuven Goedhartsingel en het Middengebied. In april 2022 was de viering van de start bouw en deze week werd alweer stilgestaan bij het hoogste punt. De verwachting is dat in januari 2023 de appartementen in de verhuur gaan en dan kunnen de nieuwe huurders in het 2e kwartaal 2023 de sleutels ontvangen.