Het is Merel met de paplepel ingegoten...

28 August 2021, 13:29 uur
Lokaal
mainImage
Table Marie Jean

Table Marie Jean serveerde vrijdag 27 en serveert vanavond, zaterdag 28 augustus, een bijzonder Diner a la Père & Fille. Merel, de dochter van Marieke en Jan Hartman, kookt een prachtig vier gangen examen-menu. Jan is dan en daarbij haar persoonlijke assistent, haar moeder Marieke de gastvrouw.

En het is daadwerkelijk zo vader zo dochter en zo moeder, zo dochter. Het is Merel van huis uit met de paplepel ingegoten, zo blijkt bij de eerste avond. "De eerste Père & Fille avond is achter de rug. Het was een groot succes. Volgens de commentaren kookt Merel de sterren van de hemel", aldus haar trotse ouders.

De verrassingselementen in het menu vallen voor iedereen zeer in de smaak. De acht maanden BrassBoer op Bonaire onder leiding van Jonnie en Thérèse Boer de Boer heeft haar 'vleugels' gegeven.

'Dat Merel op 'hoog niveau' heeft gekookt, heeft haar zeker geen windeieren gelegd': is ook een commentaar van een gast die gelukzalig naar z’n lege (uitgelikt) bord zit te kijken.

Niet heeft Merel alleen bij Jonny en Thérèse mogen leren, ook staat Pierre Wind als leraar op haar lijstje. En mooie restaurants als Villa la Ruche in Voorburg, De Schans in Montfoort en heel even de Burgemeester in Linschoten.

Vanavond nog een keer opnieuw 'schitteren' in Table Marie Jean met haar Black Bird examenmenu! "Durf je het aan om te reserveren voor dit Père & Fille menu?", zo vraagt moeder Marieke uitnodigend. "De inhoud houden wij nog voor ons zelf. Zo blijft het een culinaire verrassing voor u!..."

Amuses, brioche broodje, vier gangen voor de prijs van 45,- euro p.p.

Reserveer snel een tafeltje voor dit bijzondere père & fille diner!

Alleen telefonisch te bestellen 0182516262.

Binnenkomst, vrijdag en zaterdag van 18u00 tot 19u00 op het vertrouwde adres van Jean Marie, aan de Oudebrugweg 4 in Gouda.

Table d’Hôtes
Zoals bekend hebben Marieke en Jan Hartman hun restaurant Jean Marie omgetoverd tot een Table d’Hôtes, en wel onder de naam Table Marie Jean. Jan staat uiteraard in de keuken of buiten aan de barbecue (als het weer het toelaat) en Marieke is gastvrouw en kan je alles vertellen over de gerechten en wijnen die op tafel komen. Samen bereiden en serveren de twee donderdag tot en met zaterdag een lekker en dagvers driegangenmenu voor dat wekelijks wisselt en met wat uitbreidingen als de gast dat wil. Zondags wordt er gebarbecued en  gepetanquet aan de Oudebrugweg. Dit onder de noemer Boules Borrel Bites.

Te goed doen
Je kunt je derhalve bij Table Jean Marie te goed doen aan een heerlijke maaltijd. De ambiance van het 'huis' doet de rest om er met elkaar een heerlijke ontspannen middag en/of avond van te maken. Vol frisse en goede moed hebben Marieke en Jan het pand gerestyled om het van binnen een andere huiselijke sfeer te laten uitstralen. "Het creëren van een gemoedelijke, warm huiskamergevoel met een beetje Franse inslag. Zo kom je nu binnen via de 'wijnkamer'. Hier kun je zelf een mooie fles wijn uitzoeken, of een glaasje wijn drinken te midden van alle wijnen. Daarnaast hebben we de 'huiskamer' met een gezellig zitje voor een appero (aperitief). Het achterste gedeelte is ingeruimd voor 'private dining' waar een heerlijk robuuste tafel staat om te dineren, te ontmoeten, te vergaderen of 'onder elkaar' te zijn..."

Het 'restaurant' zelf is omgetoverd in een 'Table'. Een gezellige intieme ruimte waar een ieder straks heerlijk kan dineren. “Daar komt ook onze nieuwe naam vandaan, Table Marie Jean, met een knipoog naar ons nieuwe avontuur."

Warm welkom
Table Marie Jean is sfeervol ingericht met een prachtige 'oude meester' op de muur en met acht teakhouten tafels en comfortabele stoelen. “De knusse inrichting staat en geeft je een warm welkom, en dat willen we graag verwezenlijken. Want verwennen met persoonlijke aandacht en onze liefde voor heerlijk eten en drinken willen wij graag samen met onze gasten delen”, vertelt Marieke.

Jan staat als vanouds achter de potten en de pannen om weer de mooiste en lekkerste gerechten te creëren. En Marieke zorgt ervoor dat er niets ontbreekt qua gezelligheid en natuurlijk een prachtig glas wijn bij de maaltijd. "Table Marie Jean, staat voor: genieten, heerlijk eten, gezellig, gemoedelijk, in een ontspannen sfeer, mooie wijnen, persoonlijke aandacht, seizoen en streekgebonden gerechten, verwend worden, knus, oog voor detail... Kortom, genieten met een hoofdletter G!”

"In één woord GENIETEN. Want wat is het weer geweldig, u weer allemaal te mogen ontvangen en te mogen verwennen! De Table weer helemaal gevuld met genietende gasten... dat maakt voor ons het ultieme genieten met hoofdletter G", vertellen Marieke en Jan Hartman.

Petanque
Ook op het terras is het Franse gevoel geoptimaliseerd. “Met een baan waar je gezellig een potje petanque kunt spelen, zonnebedjes voor de echte zonaanbidders en een buitenkeuken met een op hout gestookte barbecue. Dit onder de noemer Boules Borrel Bites.… Uiteraar als het weer het toelaat."

Openingstijden
Table Marie Jean is geopend van donderdag tot en met zaterdag vanaf 18u00. Binnenkomst tussen 18 en 19u00. Zondag in overleg. Zo ook als je wil aanschuiven voor een lunch. Wil je Petanque spelen? Neem dan telefonisch contact op met Marieke of Jan om de mogelijkheden te bespreken.

TABLE MARIE JEAN
Oudebrugweg 4
2808 NP Gouda
0182-516262
[email protected]
www.marie-jean.nl
https://www.facebook.com/restaurantjeanmarie/