mainImage

Gouwenaars starten petitie tegen komst asielzoekers

5 december 2021, 11:35 uur
Lokaal

Een aantal Goudse inwoners is een petitie gestart waarin ze wil aangeven geen opvang van asielzoekers in de stad te willen hebben. De petitie 'Geen tijdelijke opvang asielzoekers in de Korte Akkeren in Gouda' is inmidddels 476 ondertekend.

Zie ook goudsdagblad.nl/Lokaal/gouda-vangt-vluchtelingen-op-in-hotelboot-in-gouwekanaal

"De gemeente Gouda heeft middels een brief laten weten dat er een tijdelijke opvang asielzoekers komt op een hotelboot in het Gouwekanaal ter hoogte van de Nachtegaalstraat. Dit is midden in een woonwijk, wij willen dit niet!", aldus de initiatiefnemers van de petitie.

"Wij, de inwoners van Gouda constateren dat de gemeente toestemming heeft gegeven voor de tijdelijke opvang van asielzoekers op een hotelboot in de Gouwe ter hoogte van de Nachtegaalstraat, dat dit geheel zonder overleg met buurtbewoners gebeurt. Gezien de andere locaties in Nederland met AZC-locaties is er kans op overlast, intimidatie en criminaliteit.
In de informatie op internet staat dat het vooral zal gaan om alleenstaande mannen. Juist de groep die de meeste overlast veroorzaakt.

De tegenstanders van de komst van de asielzoekers verzoeken dat de gemeente een andere locatie vindt voor de opvang van deze groep mensen: "Bijvoorbeeld in de Goudse Poort, daar staan zat kantoren leeg!..."


Foto: Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)