Goudse Uitvaartmarkt over persoonlijk afscheid

23 May 2024, 18:06 uur
Lokaal
mainImage

As-sieraden, biologische afbreekbare kisten, urnen en wades, een omhelzing met bloemen, een uitvaartbus of urnbootje. Troost en rouw. Dit en veel meer komt aan bod op de uitvaarinspiratiemarkt op 15 juni in de Veste in Gouda. Josche Ouwerkerk van Solace Uitvaartbegeleiding: “Een warm persoonlijk afscheid doet recht aan het leven en geeft troost. Met de markt wil ik informeren over de talloze mogelijkheden.”
Duurzaam en tastbaar
Aanleiding is het 5-jarig bestaan van het Goudse Solace Uitvaartbegeleiding. De markt speelt in op de toenemende behoefte om een uitvaart op een persoonlijke manier vorm te geven. Passend bij de overledene én bij de nabestaanden. Duurzaamheid speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Net als bijzonder uitvaartvervoer, tastbare herinneringen in sieraden, hout of kleding en het vastleggen van de laatste beelden. 
 
Wensenboekje
Josche: “Ik merk dat mensen vaak vragen hebben. Over de mogelijkheden die er zijn, hun verzekering, locaties. Er kan meer dan je denkt en dat hoeft niet altijd duur te zijn.
Ik hoop dat mensen zich laten inspireren op de markt.” Bezoekers krijgen een gratis wensenboekje, dat helpt om na te denken en in gesprek te gaan over een passend afscheid. “Voor mij is mensen begeleiden bij het vormgeven van een liefdevol afscheid het mooiste vak dat er is. Dat deel ik graag.”
 
Live demonstraties
Meer dan 20 deelnemers zorgen samen voor gevarieerd en verrassend aanbod.  Zo kun je live meemaken hoe een uitvaartkist wordt gepersonaliseerd met een mooie afbeelding (wrappen), zien hoe een as-sieraard wordt geblazen en muziek luisteren.
 
Gratis toegang
De toegang tot de markt in de Veste is gratis. Van 11.00 – 15.00 uur in de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda.