Goudse Regenboogweek van 8 t/m 15 oktober

18 September 2023, 18:17 uur
Lokaal
mainImage

Van 8 t/m 15 oktober organiseert de Regenboog Alliantie de inmiddels traditionele Regenboogweek rondom de wereldwijde Coming-Out dag op 11 oktober. Net als afgelopen jaren zijn er weer samenwerkingen met de grote culturele instellingen en partners in de stad. Zoals ieder jaar wordt de Regenboogweek geopend met de regenboogviering, op 8 oktober in de Oud Katholieke kerk.
 
Op 11 oktober (Coming-Out dag) hijst wethouder Van Popering de regenboogvlag bij het Huis van de Stad. Wethouder Van Vught opent die middag de expositie ‘Intersekse 1 op de 90’ welke te zien is rond de Agnietenkapel van 11 t/m 31 oktober.  Speciaal voor Coming-Out dag staat in de Goudse Schouwburg de voorstelling ‘Gemma’ op het programma, met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie.
 
Dit is niet de enige samenwerking tussen de Regenboog Alliantie en de Goudse Schouwburg dit jaar. Om aandacht te vragen voor deze Coming Out dag zal de Goudse Schouwburg op een unieke manier aandacht besteden aan de lhbtiq+ gemeenschap in Gouda en omstreken. 

Om de aandacht te vestigen op deze speciale dag zet de schouwburg vanaf woensdag 4 oktober het buitenscherm boven de hoofdingang van de schouwburg open voor berichten en verhalen van iedereen die zich verbonden voelt met de lhbtiq+ gemeenschap. Wil je jouw verhaal delen of meer informatie ontvangen over deze samenwerking, neem dan contact op met Marcel Kamphuis via [email protected].
 
Een ander hoogtepunt tijdens de Regenboogweek is de ‘Lesbische Liga’ in de Chocoladefabriek. In deze beroemde podcast loodsen Annefleur en Vera je door het landschap van lesbische media-aanbod. Zij gaan op 12 oktober in gesprek met Dounia Jari. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Gouda en Kruim – eten & drinken.
 
Op 14 oktober is er een speciale Regenboogavond in Cultuurhuis Garenspinnerij, met onder andere theater, documentaire en artist talk.
 
Kijk voor het volledige programma op regenboogalliantie.nl.