Goudse Paula Schot eerste vrouwelijke wethouder namens SGP

9 October 2020, 09:26 uur
Lokaal
mainImage
SGP Gouda

De 27-jarige Goudse Paula Schot wordt de eerste vrouwelijke wethouder namens de SGP. Ze wordt waarschijnlijk eind deze maand of begin november geïnstalleerd in de Zeeuwse gemeente Schouwen-Duiveland.

De SGP heeft nog nooit een vrouwelijke wethouder geleverd. Vrouwen mogen sinds 2013 binnen de orthodox-christelijke partij een politieke functie bekleden. Dat gebeurde een jaar later voor het eerst, toen Lilian Janse gemeenteraadslid in Vlissingen werd.

Schot is nu nog steunfractielid in de gemeenteraad van Gouda. Ze zal vanwege haar nieuwe functie verhuizen naar Schouwen-Duiveland, waar haar geboortedorp Zierikzee onder valt. Ze is de opvolger van Cees van den Bos. Hij is de nieuwe burgemeester van Urk.

Schot deed twee jaar geleden in Amsterdam als tweede vrouwelijke SGP-lijsttrekker mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar wist geen zetel te bemachtigen. Ze volgde in de hoofdstad de studie communicatiewetenschap, ging vervolgens in Utrecht werken en rondde de master onderwijskunde af.

Schot ziet het wethouderschap in Schouwen-Duiveland als "een grote eer en uitdaging". Daarnaast spreekt ze in een verklaring op de website van de plaatselijke afdeling van de SGP van "een bijzondere samenloop van omstandigheden".

"Het is de gemeente waar ik opgegroeid ben en waar mijn ouders wonen", aldus de politica. "Daarnaast heeft mijn man Bas de ruimte en de gelegenheid om een grotere rol te spelen in het gezin. Hierin zien we Gods leiding, wat ons het vertrouwen geeft om deze weg te gaan."