Goudse mountainbikers welkom op motorcrosscircuit

2 June 2023, 09:44 uur
Lokaal
mainImage
Tim Takken

Het Spoorboscircuit op de grens van Waddinxveen en Gouda, onder de Gouwe Spoorbrug, wordt multifunctioneler. Het circuit dat eigendom is van Moto Cross Club Holland, werd vanaf 1958 bereden door crossmotoren van allerlei inhoudsklassen, van 50cc tot 750 cc viertakten, inclusief zijspannen. Vele beroemdheden kwamen in actie op het ‘Spoorbos’ van de oranjeclub zoals wereldkampioen Jeffrey Herlings en Wilco Zeelenberg.

In een ver verleden maakten Joop Kruisinga, Jo Heijboer en Frank den Edel furore voor eigen publiek tijdens wedstrijden die door duizenden werden bezocht. MCC Holland, dat 65 jaar bestaat – op dezelfde locatie - wil nu het spectaculaire circuit frequenter laten gebruiken. Veldlopers hebben de weg naar de Stoofkade reeds weten te vinden en de club roept nu mountainbikers en e-mountainbikers op het circuit te berijden.  ,,Onze baan is ’s zomers uitstekend geschikt voor MTB,” zegt Henk Lever, voorzitter van MCC Holland.

,,Dus laten de mountainbikers zich maar bij mij melden.” Het telefoonnummer van Lever is 0653214900. MCCH is vooruitstrevend bezig want de vereniging presenteert volgende maand de nieuwste elektrische crossmotoren op het Spoorboscircuit. ,, Minder geluid en minder vervuiling,” laat Lever weten. ,, Daar willen we naar toe. In 2030 zullen veel crossers elektrisch rijden”.