Goudse junior energiecoaches: met energie besparen kan je lachen

28 December 2022, 11:10 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

"Al voor het tweede jaar zetten we kinderen in heel Nederland aan tot het checken van hun huis. Met allerlei spelvormen werden ruimten opgemeten, lampen geteld, stekkers uit het stopcontact gehaald, deuren dicht gedaan en nutteloze elektrische apparaten verwijderd. Energie besparen kan namelijk erg leuk zijn. En wat een energie kregen we van de enthousiaste en hartverwarmende feedback van de deelnemers, aldus Arjan Lucius van de organisatie."

In één stad hebben de Junior Energiecoaches 300 nieuwe bomen geplant. In een andere stad kwam het Jeugdjournaal langs in een schoolklas die meedeed aan de zes Junior Energiecoach-weken.

In Gouda zijn 31 gezinnen, 2 schoolklassen bewust geworden van de verspilling van energie. Dus in totaal zijn 179 kinderen (en hun ouders) lekker duurzaam bezig geweest. Gemiddeld zijn 7 bespaar-acties ook echt uitgevoerd!

In de bijlage een overzicht van hoogtepunten uit de gemeente Gouda van de Junior Energiecoaches van 2021 en 2022.Doe je ook mee in 2023?

Kinderen tussen de 7-12 jaar zoeken ook in 2023 uit welke apparaten de meeste stroom slurpen. Ze tellen hoeveel lampen er branden in jouw huis of hoeveel deuren open staan. Junior Energiecoach daagt kinderen en ouders uit. Met challenges, proefjes, geheime enveloppen, puzzels en spelletjes ontdek je waar jullie kunnen besparen. Je kind wordt benoemd tot Junior Energiecoach en jouw portemonnee blijft een beetje voller. Wedden dat jij straks ook zegt: ‘Met energie kan je lachen!

Doe je ook mee in 2023?
Kinderen tussen de 7-12 jaar zoeken volgend jaar ook uit welke apparaten de meeste stroom slurpen. Ze tellen hoeveel lampen er branden in jouw huis of hoeveel deuren open staan. Junior Energiecoach daagt kinderen en ouders uit. Met challenges, proefjes, geheime enveloppen, puzzels en spelletjes ontdek je waar jullie kunnen besparen. Je kind wordt benoemd tot Junior Energiecoach en jouw portemonnee blijft een beetje voller. Wedden dat jij straks ook zegt: ‘Met energie kan je lachen! 3 februari beginnen ze weer.

Meld je aan op de website van juniorenergiecoaches.nl

 

 


Door: Maak Gouda Duurzaam