Gouds Geluk komt met alternatief festival

5 August 2021, 19:45 uur
Lokaal
mainImage

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. De organisatie van het festival op GOUDasfalt (van 27 tot en met 29 augustus) gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks verwelkomen dan normaal, maar we zorgen voor extra veel artiesten en gezelligheid!” aldus de Goudse organisatie.

Plan B
Gouds Geluk noemt het alternatieve festival ‘Plan B’, verwijzend naar de plannen die op het laatste moment moesten worden gewijzigd. Er zullen nu zo’n acht foodtrucks naar GOUDasfalt afreizen. Op het podium en in de Silent Disco komen juist meer artiesten dan vooraf gepland. Zo wordt er een echt feest van gemaakt. Voor de kleinste bezoekers is er op zondag onder andere een draaimolen. 

Maatregelen
Afgelopen maandag maakte minister-president Mark Rutte bekend dat alleen kleine festivals, onder strikte voorwaarden, door mogen gaan. Het houdt in dat er 750 bezoekers mogen komen, die een ticket hebben en volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of in de afgelopen 6 maanden positief getest zijn. Eenmaal binnen mogen bezoekers de anderhalvemeterregel loslaten. Gouds Geluk FoodFestival hoopte eerst op zo’n 2500 bezoekers per dag en gratis toegang. De nieuwe regels zorgen ervoor dat er minder bezoekers kunnen komen en er tickets verkocht moeten worden.

Kosten
Alhoewel het festival nu intiemer wordt opgezet, scheelt dat niet veel in de kosten van het organiseren. “We werken nog steeds met veel verschillende leveranciers, die allemaal ook hun personeel en transport moeten bekostigen”, zegt Ruud Bakker van Gouds Geluk. Toch wil de organisatie dit jaar per se iets organiseren in hun stad. “Gouda zit alweer zo lang zonder dit soort festiviteiten. We gaan daarom doen wat er binnen de maatregelen mogelijk is.”