mainImage

Gouda wil plein Achter de Waag mooier en groener maken

25 november 2021, 09:00 uur
Lokaal

Achter de Waag is een rommelig plein met veel steen. Daarom wil de gemeente Gouda het plein naast de Markt mooier en groener maken.

Als eerste heeft de gemeente samen met organisaties en omwonenden een visie opgesteld. "Daarin staat hoe we de toekomst van Achter de Waag zien en willen inrichten. Wat de gemeente en organisaties bedachten voor het plein is gedeeld in een korte film. Iedereen kon op onze website reageren door een poll in te vullen en een reactie achter te laten."

Vergroenen en meer water is een wens die Gouwenaars hebben voor Achter de Waag. Er zijn ook aandachtspunten. Zo is er volop aandacht gevraagd voor fietsenstallingen. "We zijn nu bezig met een ontwerp voor het plein. Als het ontwerp af is, kan de gemeente het in delen uitvoeren. In april 2022 moet het nieuwe, groenere plein klaar zijn. Daarna gaan we aan de slag met de rest van de visie: het water.

De gemeente Gouda heeft een uitgebreid informatieblad gemaakt over Achter de Waag. Hierin lees je wat de gemeente Gouda allemaal heeft gedaan en hoe het verder gaat.

Je vindt het informatieblad en de visie op de website en onderstaande link. 


Foto: Gemeente Gouda, Astrid den Haan