Gouda Vitaal schrikt om OZB-stijging met inflatiepercentage

23 June 2022, 13:16 uur
Lokaal
mainImage

Gouda Vitaal vindt dat het coalitieakkoord, dat onlangs door de formerende partijen werd gepresenteerd, goed scoort. “Voor Gouda Vitaal geldt het motto sociaal en duurzaam, maar ook haalbaar en betaalbaar.”

Ook de aandacht voor inclusiviteit kan natuurlijk op onze steun rekenen, zegt Marja van Dijck, raadslid van de lokale partij.

De verhoging van inkomensondersteuning naar 130 procent van de bijstandsnorm heeft de setuen van Gouda Vitaal. “Wij laten mensen met een laag inkomen niet vallen. Als gemeente kunnen we niet anders. De armoedeval is gigantisch. Wij willen dit probleem beslist niet groter maken en willen dus zeker niet dat dit voorstel wordt bekostigd door voor de overige Gouwenaars de lasten te verhogen.”

Van Dijck zegt te schrikken van de zin dat er naar wordt gestreefd om de OZB niet meer te laten stijgen dan met het inflatiepercentage. “Met het huidige inflatiepercentage zou dat zomaar eens 10 procent kunnen worden. De inkomens gaan zeker geen 10 procent omhoog, dus wij vinden niet dat een stijging van bijvoorbeeld de energielasten ook verhoging van de OZB moet rechtvaardigen.”