Gouda steunt de Nationale Klimaatweek

31 October 2023, 18:28 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Gemeente Gouda/Astrid den Haan

De gemeente heeft grote doelen als het om duurzaamheid en klimaat gaat. Daarom steunt ze de Nationale Klimaatweek, dit jaar van 30 oktober tot en met 5 november. De week heeft als thema ‘Samen voor een beter klimaat’ en een landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’. Wethouder Michel Klijmij – Van der Laan hees vandaag de speciale vlag voor de start van de week.

Extra stappen
In het bestuursakkoord Geef Gouda Door! is afgesproken dat de gemeente Gouda vol inzet op duurzaamheid en meer groen. Zo kunnen we de stad duurzaam doorgeven aan volgende generaties. Gouda wil een groene stad zijn, waar het prettig wonen, werken en ontspannen is. De gemeente heeft als doel om in 2040 CO2-neutraal en aardgasvrij te zijn. Dat is 10 jaar eerder dan de landelijke afspraak. Om dat te bereiken gaan we komend jaar onder andere extra stappen zetten met het Gouds Isolatie Programma. Verder gaan we de komende 3 jaar zoveel mogelijk gebouwen van de gemeente CO2 neutraal maken.

Michel Klijmij – Van der Laan: “Verduurzamen kunnen we niet alleen. Daar hebben we ook u als inwoner voor nodig. Gelukkig zijn er al heel veel betrokken Gouwenaars die zich inzetten om Gouda steeds een stukje duurzamer te maken. En als gemeente begrijpen we dat inwoners, ondernemers en organisaties soms best wat hulp kunnen gebruiken. Daarom hebben we verschillende subsidies en regelingen. Op naar een groene en duurzame stad! Doet u ook mee?”

Meer informatie
Kijk voor alle subsidies en regelingen op de website van Maak Gouda Duurzaam. Hier vindt u ook heel veel tips, voorbeelden en inspiratie om te verduurzamen en vergroenen.