Gouda schiet ondernemers te hulp vanwege hoge kosten

24 November 2022, 08:53 uur
Lokaal
mainImage

De gemeente Gouda gaat op verschillende gebieden ondernemers hulp bieden in deze tijd met hoge inflatie en energielasten. De gemeente wil een winter promotiecampagne starten om inwoners op te roepen hun decemberinkopen lokaal te doen. En toeristische aanbieders krijgen 50% korting op de advertentiekosten in het magazine Welkom in Gouda.

Duurzaamheid
Ook op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente ondernemers helpen. Onder andere met tips over het verduurzamen van het bedrijfspand. Verder ondersteunt de gemeente eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle panden door extra adviseuren in te zetten, in overleg met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Ondernemers kunnen sinds 17 oktober terecht bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland. Dit servicepunt helpt bedrijven onder andere om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen.

Uitstel van betaling
Op financieel vlak is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli 2023 voor de afbetaling van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)- lening. Ook is het mogelijk uitstel van betaling aan te vragen van de lokale lasten bij de BSGR. De genoemde maatregelen zijn een aanvulling op het winterplan.