Gouda condoleert Solingen na gezinsdrama

4 September 2020, 10:25 uur
Lokaal
mainImage

"Verdriet in onze Duitse partnerstad Solingen. De raad en het college van de gemeente Gouda‬⁩ condoleren de treurende mensen in ⁦Klingenstadt", zo reageert de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve op het nieuws over het gezinsdrama. "Wat minister Herbert Reul‬⁩ zegt: ‘Ich bin in Gedanken und mit meinem Gebet bei fünf kleinen Kindern, die so furchtbar früh aus dem Leben gerissen wurden’

Donderdag werd bekend dat een 27-jarige vrouw waarschijnlijk vijf van haar kinderen van het leven heeft beroofd in het Duitse Solingen, een zusterstad van Gouda. De lichamen van de kinderen tussen 1,5 en 8 jaar werden donderdagmiddag ontdekt in een woning in een flatgebouw in het noorden van de stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De moeder probeerde later in het 35 kilometer verderop gelegen Düsseldorf zelfmoord te plegen door voor de trein te springen, maar ze overleefde dat en raakte zwaargewond. Een 11-jarig zoontje dat bij haar was, bleef ongedeerd. Het is niet duidelijk hoe de vrouw tot de gruwelijke daad is gekomen.

De vrouw ligt in het ziekenhuis en kon nog niet worden verhoord door de politie. De politie werd gealarmeerd door de oma van de kinderen die in de stad Mönchengladbach woont. De dode kinderen zijn drie meisjes en twee jongens. Of er een vader bij het gezin woonde, is niet duidelijk.