Gouda Cheese Awards 2023 komen er weer aan

3 June 2023, 11:29 uur
Lokaal
mainImage
Astrid den Haan

Wat is de lekkerste?

Extra belegen en overjarige kaas: je eet ze misschien niet elke dag. Maar oh, wat zijn ze lekker! Wat dan de állerlekkerste kazen in die categorieën zijn? Je hoort, ziet én proeft het donderdag 15 juni op de Markt in Gouda. Dan is de spannende finale van de Gouda Cheese Awards 2023. En die wordt gepresenteerd door niemand minder dan... Ramon Beuk! Tv-kok, kookboekenschrijver, culinair adviseur, ontwikkelaar van vernieuwende horecaconcepten, ondernemer, culumnist en spreker. Bij de beslissende proeverij in Gouda laat hij zijn veelzijdigheid zien. Hij is niet alleen gastheer van het event, maar maakt ook ter plekke een paar kleine gerechtjes met kaas. Ben jij erbij? Wie weet ben jij dan een van de gelukkigen die ze mag komen proeven! Op 15 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Maar op die ene vraag, welke kazen goud winnen in Gouda, wordt natuurlijk het antwoord gegeven door de jury, die de genomineerde kazen live op het podium proeft. Naast voorzitter Pieter Verhoeve – Ere Waegemeester en burgemeester van Gouda – zitten dit jaar Carola Onderwater-van der Burg en Rutger van den Broek aan de jurytafel.

Trek gekregen? Je kunt er gratis bij zijn. De wedstrijd start om 10.00 uur met het luiden van de traditionele kaasbel. Proef mee, maak kennis met de Goudse Kaasmarkt en ga op de foto met Frau Antje; de bekendste Nederlandse in Duitsland en hét symbool van Nederlandse kaas daar. Het programma duurt tot 13.00 uur. Wie geen genoeg krijgt van kaas, kan daarna naar de Gouda Cheese Experience of het kaasmuseum in De Waag!