Gouds Dagblad | Goed en warm gekleed de herfst in...
mainImage

Goed en warm gekleed de herfst in...

16 oktober 2020, 20:15 uur
Lokaal

De herfst is er weer en dat betekent dat het weer ook anders gaat worden met regen en wind. Als je kleding wilt aanschaffen voor je medewerkers die vaak buiten lopen en dus wel eens een flinke bui te verduren krijgen, is het belangrijk om goede regenkleding te hebben. Als je regenkleding aanschaft, staan er diverse kenmerken op het label wat in de kleding is aangebracht. Wat betekenen die aanduidingen eigenlijk?

Waterkolom en ademend vermogen
De ondoordringbaarheid van een stof wordt aangegeven in mm waterkolom (mmwc). Dit wordt gemeten door 10 cm² stof over een buis van dezelfde afmeting te spannen. Deze buis is gevuld met water. De hoogte van de waterkolom wordt gemeten wanneer de eerste druppel water door de stof dringt. Een stof wordt geclassificeerd als waterbestendig wanneer het een waterkolom van 2000 mm of meer heeft.

Het ademend vermogen van een stof wordt gemeten in gram per vierkante meter in 24 uur (g/m²/24 uur of MPV). Hoe hoger de waarde des te gemakkelijker het is voor de stof om overtollig vocht te laten verdampen. Deze twee waarden zijn beiden nodig om de eigenschappen van een kledingstuk te bepalen. Een hoge waterkolom duidt vaak op een dichtere stof en kan daardoor minder ademend vermogen hebben. Een kledingstuk met een goed ademend vermogen draagt comfortabeler en helpt te voorkomen dat het kledingstuk van binnen vochtig aanvoelt.

Getapete naden
Om het kledingstuk als volledig waterdicht te beschouwen, moeten de naden van het kledingstuk getapet zijn, anders zal er water door de naden binnendringen. Dit betekent dat aan de binnenkant een tape over de naden wordt geplaatst. Bij volledig waterdichte kleding zijn alle naden getapet en bij waterbestendige kleding zijn de meest kritische naden getapet. Bij een jas zijn bijvoorbeeld de naden over de schouders en de naden aan de voor-en achterzijde getapet. Deze naden hebben het hoogst risico om aan vocht te worden blootgesteld.

Waterafstotend
Een regenjas van waterafstotende stof is ideaal voor de lichtere, mildere regenbuien en zal je hierin prima drooghouden. Echter, bij langdurige hevige regenbuien zal deze jas op een bepaald moment doorlekken. Er bestaat veel verschil tussen diverse soorten waterafstotende stoffen, de één houdt wat meer en langer tegen tegen dan de ander. Een waterkolom van 0 – 1.000mm mag als waterafstotend aangeduid worden. Helaas worden er ook jassen verkocht als zijnde 'regenjassen', maar gaat het hier vaak om een waterafstotende jas wat niet tot nauwelijks regen tegenhoudt.

Waterdicht
Een regenjas van waterdichte stof zal je drooghouden, ook tijdens langdurige hevige regenbuien. Waterdicht betekent dat er geen water door het materiaal heen kan dringen. Echter ook in regenjassen van waterdichte stof zitten grote verschillen in hoeveel water deze kan tegenhouden. Waterkolommen geven de klassering in waterdichtheid van de stof aan. Over het algemeen wordt een waterkolom vanaf 1.000mm als waterdicht aangemerkt, maar er bestaan ook stoffen met een waterkolom van 28.000mm. Echter zijn deze stoffen vaak niet prettig om te verwerken in regenkleding. Een waterkolom geeft het aantal mm water die een materiaal-stof kan verdragen per m2 aan. Je kunt ervan uitgaan dat als een jas waterdicht genoemd wordt, deze prima bestand is tegen regenbuien.

Het is dus erg belangrijk om vantevoren na te gaan welke kleding in welke weersomstandigheden gedragen wordt. In de collectie van MijnBedrijfskledingPartner kun je zowel waterafstotend als waterdichte kleding bestellen. Ook voor andere bedrijfskleding voor de herfst en de komende winter kun je daar goed terecht voor je medewerkers die veel werk buiten te doen hebben.

Kortom MijnbedrijfskledingPartner is graag een partner voor bedrijven, organisaties, scholen, horeca, etcetera als het gaat om waterafstotend als waterdichte (bedrijfs)kleding.

MijnbedrijfskledingPartner
Jouw partner in bedrijfs- en promotiekleding,
Estafetteweg 10, 2807 BN GOUDA
Tel. 0182 517242 Mob. 06 29 251 532
info@mijnbedrijfskledingpartner.nl

Neem zeker ook een kijkje op de websites:
MijnPromotiePartner
MijnBedrijfskledingPartner
MijnSportartikelenPartner
MijnSportkledingPartner
MijnVlaggenPartner
MijnMerchandisingPartner
PromoPartnerShop


Foto: MijnBedrijfskledingPartner