GGD Hollands Midden zoekt mensen voor extra testcapaciteit

9 October 2020, 20:30 uur
Lokaal
mainImage

GGD Hollands Midden is dringend op zoek naar mensen die teststraten kunnen bemensen. Om die mensen te vinden, heeft de gezondheidsdienst extra mensen aangenomen op de afdeling personeelszaken. 'Maar het blijft spannend of we ook echt kunnen blijven voldoen aan de personele behoefte', zegt een woordvoerder.

De afgelopen tijd heeft de GGD 36 mensen aangenomen die bevoegd zijn om coronatesten af te nemen. 'Deze week is het laatste deel van de opleiding, zoals bijvoorbeeld een reanimatiecursus', zegt de woordvoerder. De nieuwe testafnemers gaan vanaf volgende week aan de slag.

Mensen die solliciteren moeten een medische opleiding hebben op minimaal MBO niveau 4. 'En iedereen vist in dezelfde vijver, dus dat blijft moeilijk', zegt de GGD. Met de 'nieuwelingen' kan de GGD in totaal zeventig mensen inzetten op de teststraten. Het aantal testen in het gebied van GGD Hollands Midden wordt verhoogd van 1200 naar 2400 komende week.

Met de zeventig mensen die vanaf volgende week ingezet kunnen worden, kan de GGD alle teststraten voldoende bemensen. Er zijn dus extra recruiters aangenomen die actief proberen mensen binnenboord te halen, en ook de afdeling personeelszaken heeft hiervoor extra mensen ingezet. 'Maar of we ook echt kunnen blijven voldoen aan de personele behoefte blijft spannend', aldus de woordvoerder van de GGD Hollands Midden.