Gevonden baby Lekkerkerk in besloten kring begraven

16 March 2023, 15:47 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Krimpenerwaard

Op 3 maart werd de gemeente Krimpenerwaard opgeschrikt door het bericht dat in Lekkerkerk ter hoogte van de Schuwacht in de Lek een baby was gevonden. De politie doet nog steeds onderzoek naar de ouder(s) van het kindje.

Wanneer er geen nabestaanden bekend zijn, is de gemeente verantwoordelijk voor de verzorging van een uitvaart. Donderdag 16 maart is het meisje in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats van Lekkerkerk. Burgemeester Bouvy-Koene: “Als gemeente hebben wij met veel aandacht en zorg het meisje een liefdevol afscheid gegeven. Als burgemeester mocht ik haar een naam geven: Mirjam van Lekkerkerk.

Van Lekkerkerk omdat zij in Lekkerkerk is gevonden.
Als voornaam is gekozen voor Mirjam, verwijzend naar de naam die de zus van Mozes had. Ook Mozes werd immers gevonden in een mandje in het riet”.

Tijdens de uitvaart waren naast de burgemeester ook de vinder en een aantal politiemensen aanwezig. Polderdichter Jorris Hoste maakte een speciaal gedicht voor Mirjam en heeft deze aan haar opgedragen tijdens de uitvaart.


Meisje van de Lek

Al eeuwen stroomt het water
langs Schuwacht naar de zee.

Tot jij gevonden werd.

De tijd stond even stil,
de Lek hield op met stromen.

Zo veel vragen.

Waar kom je vandaan?

Wie droeg je in haar schoot?

En je vader?

Waarom?

We weten het niet.

Je werd gevonden bij

een brug met een gat in het midden.

Jouw leven is als deze brug:
het lijkt zijn doel te missen.

Toch geloven we dat ook

uit het gebrokene, het onvolkomene,

iets goeds kan voortkomen,

als een plank over de brug.

We weten het niet,
we geloven het.

Je lichaam mag nu rusten,
het water stroomt verder
en neemt je mee

naar de eeuwige zee.

Je bent gezien.

Burgemeester Bouvy-Koene: “De vondst van Mirjam heeft op veel mensen een diepe indruk gemaakt. Wij hebben haar vandaag met liefde een mooie plek in onze gemeenschap gegeven. Wij maken nog een herinneringsdoos voor de eventuele nabestaanden van Mirjam”.

Helaas zijn de moeder en vader nog niet gevonden. Mocht u alsnog tips hebben voor het onderzoek, neem dan contact op met de opsporingstiplijn via telefoonnummer:0800-6070. U kunt ook anoniem een melding doorgeven. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 0800 – 7000.