Elektrische deelfietsen vanaf 10 april ook in Gouda

3 April 2024, 18:04 uur
Lokaal
mainImage
Go Sharing

Vanaf woensdag 10 april kunnen bewoners en toeristen gebruikmaken van elektrische deelfietsen in Gouda. De deelfietsen komen op verschillende plekken in Gouda te staan en bieden een goed alternatief voor het bezit van eigen vervoer. De 1e fietsen staan om 14.00 uur bij Winkelcentrum Bloemendaal (ingang Ruigenburg) waar wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal geeft voor het gebruik van de fietsen. U kunt hier de 1e 2 uur gratis gebruikmaken van de elektrische deelfietsen.

Elektrische deelfietsen worden in fases ingevoerd
De elektrische deelfietsen worden aangeboden door het bedrijf GO Sharing. Alleen de fietsen in Bloemendaal zijn tijdens het startmoment gratis te testen. Als u het liever op een later moment probeert, deelt GO Sharing kaartjes met een probeertegoed uit. Naast de 10 deelfietsen bij het startmoment in Bloemendaal, worden er op 10 april nog 15 fietsen in de stad geplaatst. Per dag worden er maximaal 25 fietsen in Gouda geplaatst. De eerste 2 maanden zullen er maximaal 60 fietsen door heel Gouda staan. Na 2 maanden wordt dit aantal uitgebreid naar maximaal 100 elektrische deelfietsen.

Gebruikmaken van de elektrische deelfietsen
Via de GO Sharing-app zijn de elektrische deelfietsen te vinden en te reserveren. In de app wordt aangegeven waar de fietsen te vinden zijn en waar deze ook weer geparkeerd kunnen worden na gebruik. Dit zijn vaste locaties over de hele stad. Bewoners én toeristen kunnen zo makkelijk de hele stad bereiken voor een boodschap of het ontdekken van de stad. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut. Ook kan de fiets in een parkeerstand worden gezet, om er later weer mee verder te rijden. De accu’s van de elektrische deelfietsen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra deze leeg dreigen te raken.