Eerst regen, vanmiddag en vanavond zware windstoten

21 October 2020, 10:20 uur
Lokaal
mainImage

De woensdag begint regenachtig en in de middag en avond trekken er zware windstoten over het land, met in de kustgebieden windstoten van tot wel 100 kilometer per uur. Ook landinwaarts komen flinke windvlagen voor, van tot 80 kilometer per uur. In de ochtend vallen overal buien, maar later op de dag trekt de regen weg en breekt de zon af en toe door. Het wordt rond de 12 à 13 graden. Donderdag neemt de wind af en stijgen de temperaturen. Het wordt donderdag tussen de 16 en 21 graden, erg zacht voor de tijd van het jaar.

Lokaal
Woensdag is het geheel bewolkt en in de ochtend passeert een volgend regengebied van zuid naar noord over het Groene Hart. Er kan circa 8 mm. regen vallen in de Goudse regio! In de middag breekt de zon nu en dan door, maar is er ook nog kans op een enkele regenbui. De matige zuiden- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en is in de middag vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 à 6 Beaufort. Windstoten tot 70 km./uur zijn mogelijk! Met de wind uit zuidelijke richtingen wordt zachte lucht aangevoerd, waarin de temperatuur stijgt naar 18 graden Celsius.

Donderdag verloopt nog wisselvallig. Vrijdag en in het volgende weekend is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Vooral vrijdagochtend is de zon vaak te zien. Daarbij is het eerst nog zacht met donderdag maxima van om en nabij 16 graden Celsius. Maxima van 14 graden Celsius zijn normaal in de tweede helft van oktober. Vrijdag en in het daaropvolgend weekend wordt het geleidelijk koeler met maximumtemperaturen van 13 of 14 graden Celsius.

Na aankomend weekend blijft het wisselvallig door actieve storingen. Er kan daardoor veel regen vallen. Regelmatig staat er veel wind. De maximumtemperaturen liggen overdag rond 12 graden Celsius.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda