mainImage

Wisselvallig en guur!

5 december 2021, 10:56 uur
Lokaal

Zondag is het een fractie kouder dan zaterdag. De maximumtemperatuur van 6 graden Celsius wordt aan het eind van de ochtend bereikt. In de loop van de middag gaat de temperatuur geleidelijk dalen naar circa 4 graden Celsius door een naar noordoost ruimende wind. De windkracht is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Er valt af en toe regen met een lichte neerslagintensiteit in onze regio. Mogelijk zit er later in de middag ook natte sneeuw tussen de regen. Nu en dan komt de zon ook even tevoorschijn, de bewolking blijft echter overheersend. In de nacht naar maandag klaart het af en toe even op en daalt de temperatuur tot waarden rond het vriespunt. Het kan lokaal gladheid opleveren, bij de grond is het nog iets kouder en vriest het licht. Natte wegdelen kunnen dan bevriezen.

Na het weekend blijft het in eerste instantie nog vrij koud, met maandag overdag een maximumtemperatuur van circa 3 graden Celsius. Het is aanvankelijk droog, met soms een gaatje voor de zon. Later op de dag trekt vanuit het westen een gebied met neerslag over het Groene Hart en behoort ook (natte) sneeuw tot de mogelijkheden.

Dinsdag lijkt droog te verlopen, met af en toe zon. Pas in de nacht naar woensdag volgt vanaf de Noordzee een volgende storing en deze trekt van west naar oost over het Groene Hartgebied met regen.

Woensdag tot en met vrijdag blijft het wisselvallig met een aantal buien, deze vallen verspreid over het Groene Hart. Van tijd tot tijd schijnt de zon tussen de buien door. Het blijft vrij koud met maxima rond 5 graden Celsius.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html